Please enable JS

“Το μυστικό συστατικό” του Αντώνη Ρεπανά, ξανά στον “Κύκλο της Μελπομένης”

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:00 – 21:00

 

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη εκδήλωση, «Το μυστικό συστατικό» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αντώνη Ρεπανά επιστρέφει στο εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης», το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:00 – 21:00.

Το μυστικό συστατικό που κάνει τα φαγητά και τα γλυκά νόστιμα, το ξέρει μόνο η γιαγιά της Αμυρσούς, η γιαγιά Ευτυχία. Τα φαγητά της τρελαίνουν νέους, γέρους, πρίγκιπες και βασιλιάδες. Τι θα γίνει, όμως, όταν αυτό εξαφανιστεί; Η Αμυρσώ θα προσπαθήσει να το ανακαλύψει, ξεκινώντας ένα «νόστιμο» ταξίδι αναζήτησης γεμάτο περιπέτεια, που θα την οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη. Θα καταφέρει, άραγε, να το βρει;

Μέσα από την αφήγηση, το παραμύθι του Αντώνη Ρεπανά ζωντανεύει και πάλι στον «Κύκλο της Μελπομένης» και μας ταξιδεύει σε όμορφα μέρη της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά παρακολουθούν τις περιπέτειες της Αμυρσούς και τη βοηθούν στο ταξίδι της προτείνοντας λύσεις με τις ιδέες τους. «Το μυστικό συστατικό» είναι μια διαδραστική παράσταση για την αγάπη και την ευτυχία, τα δύο «μυστικά συστατικά» της ίδιας της ζωής!

 

Ταυτότητα εκδήλωσης

Κείμενο: Αντώνης Ρεπανάς

Αφήγηση παραμυθιού: Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός

Εμψύχωση παραμυθιού: Αννέτα Κορτσαρίδου, ηθοποιός

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Τάσος Παπαναστασίου

Γραφιστικός σχεδιασμός: Νένα ΚωνσταντινίδουΜαρία Γαρεφαλάκη

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημέρα & ώρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:00-21:00

Διεύθυνση εργαστηρίου: Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου 4, 546 45, Θεσσαλονίκη

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Είσοδος: 5€/άτομο

Κρατήσεις θέσεων: 2310 860 004

Περισσότερα: www.melpomenicircle.gr, www.facebook.com/MelpomeniCircle και στο event της εκδήλωσης www.facebook.com/events/302788643727395

 

Σημείωμα του συγγραφέα του παραμυθιού, Αντώνη Ρεπανά

Το πρώτο παραμύθι που έγραψα, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν δικό μου. Ήταν μια πραγματική ιστορία, που μου τη διηγήθηκε ο πρωταγωνιστής της. Ο Μούργος. Ξάπλωνε νωχελικά απέναντί μου και με παρατηρούσε, καθώς προσπαθούσα να ηρεμήσω τις κόρες μου και τις φίλες τους. Την Αμυρσώ, τη Νικολέτα, τη Βερόνικα και τη Μελίνα, στον «Καφενέ του Σωτήρη», στη στοά Κολόμβου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τσίριζαν, φώναζαν και η μια πετούσε φέτες ψωμί στην άλλη.  Εκείνος, αντιλήφθηκε τη ματαιότητα των προσπαθειών μου. Πλησίασε στο τραπέζι μας.  Μασούλησε μια φέτα ψωμί που είχε πέσει στο πάτωμα και, καθώς έσκυβα να τον χαϊδέψω, μου ψιθύρισε το πρώτο μου παραμύθι στο αυτί.  Ήταν «Ο Μούργος και τα ποντίκια». Από τότε οι κόρες μου, η Αμυρσώ και η Νικολέτα, αποτελούσαν την πηγή έμπνευσής μου για τα παραμύθια που ακολούθησαν.  Όσο μεγάλωναν και άλλαζαν, τόσο άλλαζαν και τα παραμύθια που έγραφα.  Έχοντας μεγαλώσει πλέον αρκετά, ίσως να μην ενδιαφέρονται πλέον για τα παραμύθια που έχω γράψει. Ελπίζω να έρθουν όμως άλλες Αμυρσούλες και Νικολετίτσες για να τα διαβάσουν και να τα αγαπήσουν. Γιατί τα παραμύθια δεν ανήκουν σε κανέναν. Ανήκουν μόνο σε αυτούς που τα διηγούνται.

Λίγα λόγια για την Αννέτα Κορτσαρίδου

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αννέτα Κορτσαρίδου, δημιουργός του εργαστηρίου «Ο κύκλος της Μελπομένης», γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στον θεατρικό οργανισμό «Εστία» του Γ. Ρήγα και έχει μια λαμπερή καριέρα 25 ετών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από το 2015 έως το 2018 σκηνοθέτησε τις μαθητικές παραστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα, την πρώτη παράσταση του τμήματος ενηλίκων του εργαστηρίου που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Καστανάρα

Η Μαρία Καστανάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δραματολογία-Παραστασιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατροπαιδαγωγικών  προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε θεατρικά εργαστήρια και σχολεία και έχει συνεργαστεί με το Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, καθώς και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης για παιδιά. Είναι υπεύθυνη στη στήλη Θεάτρου του διαδικτυακού περιοδικού MaxMag, στο οποίο παράλληλα αρθρογραφεί.