Please enable JS

Χρήστος Ζαχαριάδης

Mαζί σου & στην κόλαση...

Γιατί δέχτηκες να παίξεις στην παράσταση “Μπέντ” του Πέτρου Ζούλια.

Δεν γνώριζα την ύπαρξη του “Μπεντ” μέχρι που με πήρε τηλέφωνο ο δάσκαλός μου. Διαβάζοντας το έργο, ενθουσιάστηκα πολύ με την πλοκή και τα κοινωνικά μηνύματα που περιέχει, οπότε και συνδυαστικά με τον ρόλο που θα έπαιζα δεν μπορούσα με τίποτα να αρνηθώ. Ήταν μία ευκαιρία, ένας καινούριος δρόμος, ένα ακόμη στοίχημα για μένα καλλιτεχνικά. Αν και δεν έχει έρθει η μέρα, αν έρθει ποτέ, που θα πω όχι, στον Πέτρο Ζούλια.

Για ποιούς λόγους πιστεύεις ότι πρέπει να δούμε την παράσταση;

Ο χειρισμός και ο σεβασμός του έργου του Σέρμαν από τον Πέτρο Ζούλια και η αφοσίωση που δείξαμε όλοι οι συντελεστές, έχουν αποδώσει καρπούς σε ένα αποτέλεσμα που συγκινεί και αφορά. Ένα ταξίδι, με πολλές δυσκολίες και τελικό προορισμό την ανιδιοτέλεια και την αγάπη. Δηλαδή, το ταξίδι που, σίγουρα με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, κάνουμε ή θέλουμε να κάνουμε όλοι στη ζωή.

Μίλησέ μας για τους ρόλους σου.

Ο ρόλος του λοχαγού των SS, ένας “κακός” στα χέρια μου, ήρθε σαν χρυσάφι. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, μία πρόκληση. Ένας τύπος αδίστακτος, κυνικός, σαδιστής, διεστραμμένος, ένα έκτρωμα, μιας συγκυρίας και μιας εποχής που σημάδεψε την ανθρωπότητα. Ένας ρόλος, που ήρθε για να πετάξει την ταμπέλα του “καλού παιδιού” από πάνω μου, θεατρικά. Για μένα, το τρομακτικό με αυτόν τον ρόλο, είναι ότι η γέννηση ενός τέτοιου εκτρώματος σε μία ξαφνική και έντονη κοινωνική αλλαγή, όπως αυτή της ανόδου των Ναζί στην εξουσία, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός, στο πρόσωπο του συμπλεγματικού γείτονά σου, που κάθε μέρα σου λέει χαμογελαστός “καλημέρα”.

Πες για το σήριαλ “Κάνε ότι κοιμάσαι”, που συμμετέχεις φέτος.

Είναι μία τηλεοπτική δουλειά που, όπως και στο θέατρο, με πετάει εκτός της μέχρι τώρα πορείας μου. Εύχομαι να έχω ευκαιρίες να “ξεβολεύομαι” συνεχώς. Πέραν τούτου, είναι ένα κείμενο του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, σε μία πολύ προσεγμένη παραγωγή, με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Πανταζούδη και του Αλέκου Κυράνη. Με πολλή φροντίδα και από εκείνους αλλά και από κάθε μεγάλο ή μικρό “γρανάζι” της παραγωγής και των ηθοποιών, δημιουργείται ίσως μια νέα

εποχή για την ελληνική τηλεόραση. Τα θέματα που πραγματεύεται η σειρά είναι επίκαιρα και θίγουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία, ώστε να ενσωματώσει τα νέα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας, αλλά και την ταχύτητα της αφιλτράριστης πληροφορίας. Όσο για το ρόλο μου, εδώ ταιριάζει η ατάκα “μαζί σου και στην Κόλαση”, με αποδέκτη τον Πανταζούδη, που με

“φαντάστηκε” να παίζω τον “κολασμένο” ρόλο του “Στράτου”. Πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία-πορτφόλιο για μένα και είμαι ευγνώμον που είχα την τύχη να βιώσω.

Τι σκέφτεσαι όταν διαβάζεις τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη “Το παν είναι η ρότα σου κόντρα στην κοινωνία ετούτη ”;

Από τη μία σκέφτομαι ότι μόνο με νέες ιδέες θα επιτευχθεί η παγκοσμιοποίηση και από την άλλη χαίρομαι που δεν θα την ζήσω και ποτέ δεν θα είναι ο Ελύτης για μένα πασέ.

Πληροφορίες για την παράσταση:

Array