Please enable JS

Η Όλγα Ποζέλη μας μιλά για τις Φάρσες της!

Μίλησέ μας για την παράσταση σου “ΟΙ ΦΑΡΣΕΣ”.

Δύο γυναίκες μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο τηλέφωνα καλούν και απαντούν. Μία ακατάπαυστη συνομιλία μεταξύ ρεαλιστικού και παράλογου, στοχαστικού και κωμικού. Φάρσες και όχι μόνο – κλήσεις στην αστυνομία, προσωπικές συνομιλίες, τραγούδια, λίμερικς…

Για ποιούς λόγους πιστεύεις ότι αφορά το κοινό η συγκεκριμένη παράσταση;

Ο θεατής με βεβαιότητα θα αναγνωρίσει καταστάσεις και συναισθήματα της καθημερινής του ζωής. Οι γυναίκες του έργου εκδικούνται με έναν τρόπο για την κοινωνική αδικία την οποία υφίστανται στην δουλειά, στην προσωπική και ερωτική τους ζωή, καλώντας στην άλλη γραμμή έναν άνδρα, τον οποίο, αναγκάζουν να μπει στη δική τους άνιση πραγματικότητα. Μ αυτόν τον τρόπο κάνουν τη προσωπική τους επαναστατική πράξη, αφού ίσως για πρώτη φορά μπορούν ανώνυμα – αλλά όχι και τόσο, αφού μέσω της φωνής συντελείται η αναγνωρισιμότητα του φύλου – να εμπαίξουν, να τραβήξουν την προσοχή, να εκφράσουν το θυμό τους και να το δείξουν και να …διασκεδάσουν.

Πως νοιώθεις απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού (με όλες τις εκφάνσεις του), που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια;

Με σοκάρουν, όπως και όλους μας. Κι εμείς, οι άνθρωποι της τέχνης έχουμε υποχρέωση να τα σχολιάσουμε και να βάλουμε έναν καθρέφτη απέναντί μας. Η παράστασή μας, με οδηγό το χιούμορ, προσκαλεί όλους σε αυτοπαρατήρηση και αυτοσαρκασμό.

Πιστεύεις ότι oι περίοδοι κρίσης είναι ιδανικοί για να καταπατούνται τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Δεν μπορώ παρά να απαντήσω όχι σ’ αυτήν την ερώτηση και με πονάει πολύ. Με φοβίζει όμως εξίσου και ο φανατισμός που γιγαντώνεται άσκεφτα.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια, μετά (;) την εποχή του κορωνοϊού;

Η επόμενη παραγωγή της ΝΟΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ θα είναι ένα κείμενο του Σάκη του Σερέφα, τον οποίο θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες/θεατρικούς συγγραφείς της χώρας μας. Πρόκειται για μια πειραματική διερεύνηση της ατομικής και συλλογικής μνήμης που κάθε πόλη κρύβει στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της, βασισμένη στην ποιητική του συλλογή Γιάνννης Μαρία Χένριξ, της οποίας τα ποιήματα πραγματεύονται αληθινά συμβάντα που διαδραματίστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης εδώ κι έναν αιώνα.

Πληροφορίες για την παράσταση Οι Φάρσες στο Θέατρο Φούρνος ΕΔΩ

Array


Related Posts