Please enable JS

Γιώργος Ταμπάκης Σόλο 8χορδη κιθάρα

Το νέο έργο του κιθαρίστα / συνθέτη Γιώργου Ταμπάκη με τίτλο hEre nOw theN (Efkrassis Productions 2021) για σόλο κιθάρα 8 χορδών έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας του με τη Γερμανίδα κλαρινίστρια Rebecca Trescher και το cd Dual Nature (2020) που διακρίθηκε διεθνώς, συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στο παρόν ο Γιώργος Ταμπάκης αποτυπώνει την προσωπική του άποψη για τη μοντέρνα κιθάρα, παρουσιάζοντας ένα σύνολο συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών που εστιάζουν στην ευρύτερη μοντέρνα μουσική προσέγγιση, αφομοιώνοντας στοιχεία και τάσεις της σύγχρονης κλασικής, μοντέρνας τζαζ, πρωτοπορίας, προοδευτικής μουσικής, με την Ο ελληνικός ήχος είναι συχνά παρών τόσο μελωδικά όσο και ρυθμικά δίνοντας ένα αποτέλεσμα φρέσκο ​​και διακριτικό.

Η χρήση υλικού τροπικής (μοντάλ), σύγχρονης τονικής και ατονικής μουσικής, φυσικών ηχητικών εφέ, εκφραστικών και κρουστικών μέσων, τα τοποθετεί ΝΑΑ στην κατεύθυνση μιας προσωπικής και ελεύθερης έκφρασης ήχου.

Μέσω του ειδικού οργάνου Giorgos Tabakis 8 string MOOV κιθάρα – του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου – αποκαλύπτει έναν καλλιτεχνικό κόσμο πλούσιο σε κιθαριστικές ιδέες και τεχνικές που προσφέρουν άνεση και χώρο στη μουσική και τα ηχοτοπία που δημιουργούνται.

hEre nOw theN είναι ένα ενιαίο έργο με διαφορετικά μέρη, που αναδεικνύει την ανάγκη για μια πηγή και απεριόριστη έκφραση βαθύτερων ιδεών, εμπειριών, προβληματισμών και ερωτήσεων του συνθέτη σε μια άνευ προηγουμένου πραγματικότητα.



Related Posts