Please enable JS

«Λίγες Ερωτήσεις για την Μαρία Μπαριτάκη»

Τι σημαίνει για εσάς «Διαφορετικότητα»;
Η διαφορετικότητα για εμένα είναι η παλέτα, που χρωματίζει το κάνδρο της ζωής!!!

Είναι απαραίτητη η διαφορετικότητα ή χρειάζεται η ομοιομορφία;
Είναι αναγκαία η διαφορετικότητα, για να μπορεί να υπάρχει ισορροπία σε πολλούς τομείς του ανθρώπου!!!

Τι σας ενέπνευσε για να γράψετε το Παραμύθι σας;
Στάθηκε αφορμή, μία διαπραγμάτευση ανάμεσα στα παιδιά μου.
[‘’Θα σε βοηθήσω στα μαθήματα, αν εσύ με βοηθήσεις στην ζωγραφική που είσαι καλύτερη’’]

Η εικονογράφηση ήταν όπως την φανταζόσαστε;
Όχι δεν ήταν, δεν μπορούσα να την φανταστώ τόσοοοο μαγευτική!!!

Πως θα θέλατε να επικοινωνήσει το παραμύθι σας, με τους μικρούς σας φίλους;

Να επικοινωνήσει μέσα από τα μηνύματα που περνάει, τις έντονα ταλαντούχες εικόνες, του χαρισματικού εικονογράφου Γεώργιου Πετρίδη και το λογοτεχνικό πλάσιμο των λέξεων – επιθέτων που έχω αποτυπώσει.

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;
Να κολυμπούν βαθιά, έντονα και χρωματιστά στην ζωή, με σωσίβιο την αγάπη και μόνο !!!

« Σας έχω ήδη συγχωρέσει γιατί είμαι φίλος σας και σας αγαπώ και θέλω να σας έχω στην αγκαλιά μου για πάντα». Θα μας σχολιάσετε αυτή τη φράση του παραμυθιού σας;
Ναι, σε αυτό το σημείο του βιβλίου, ξεδιπλώνετε περίτρανα η μεγαλοψυχία και πως δεν χωράει δεύτερη σκέψη, στην προσφορά της αγάπης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας;
Να με αξιώσει ο Θεός να τελειώσω ένα δυνατό και δύσκολο βιβλίο που έχω ξεκινήσει, να εκδώσω επιτέλους την ποιητική, με βραβευμένα ποιήματα συλλογή μου και να δημιουργήσω ακόμη ένα, με επίσης φιλανθρωπικό σκοπό παιδικό βιβλίο.

Περίληψη

Έναν καιρό και μία φορά, μέσα στον χρωματιστό και ποικιλόμορφο βυθό, μία άτυχη στιγμή στέκεται αφορμή για μια περιπέτεια που θα δοκιμάσει αξίες και συναισθήματα. Η βοήθεια θα έρθει τελικά από εκεί που δεν το φανταζόντουσαν!  Δύο κόσμοι κι ένα διαφορετικό και με ξεχωριστές ικανότητες πλάσμα θα συναντηθούν. Και έτσι όλοι στον βυθό θα αναθεωρήσουν για ό,τι μέχρι στιγμής πίστευαν διαφορετικό. Και το μήνυμα θα γίνει παράδειγμα ξακουστό: Είναι η φιλία μας μία αγκαλιά, που χωράει μέσα της ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Ετοίμασε το βαλιτσάκι του, πήρε τα απαραίτητα πράγματα μαζί του και βούτηξε έτοιμο για το μεγάλο του ταξίδι.

«Βιογραφικό Συγγραφέα»

Η Μαρία Μπαριτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από μόλις 6 ετών ξεκίνησε να λογοτεχνεί, με το πρώτο της ποίημα, με τίτλο Φωτιά και Λαύρα, σημείο προβληματισμού για τους γονείς της, λόγω της νηπιακής ηλικίας της.
Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι σε αυτό το πρώτο κείμενο αποτυπωνόταν μία χαρισματική πένα. Όταν τη ρωτούσαν τι θα ήθελε να γίνει σαν μεγαλώσει, εκείνη απαντούσε με ορμή: αγγειοπλάστης.
Περίεργο και ανήσυχο πλάσμα, ήθελε και θέλει πάντα να προσφέρει ανιδιοτελώς αγάπη, γιατί όπως λέει η ίδια «δίχως να αγαπάμε, η ζωή μοιάζει με ποιητή που δεν έγραψε ποτέ». Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, με τηλεοπτική παρουσία και πλήθος αρθρογραφήσεων στον έντυπο και
στον ηλεκτρονικό τύπο.
Βραβευμένη λογοτέχνης, με πρώτες διακρίσεις από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Έχει δύο τέκνα, τη Βασιλική και τον Γεώργιο, που συμμετέχουν στο cd του βιβλίου και αγαπάνε με την ίδια φλόγα τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Array