Please enable JS

Σεμινάριο ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η θεατρική τέχνη και οι επιστήμες της Ψυχολογίας/ Ψυχοθεραπείας συναντιούνται σε αυτό το 10ωρο βιωματικό-διαδραστικό σεμινάριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες, θα μπορέσουν, με την καθοδήγηση του ηθοποιού και δάσκάλου υποκριτικής Γιώργου Παπαπαύλου και του ψυχολόγου/ ψυχοθεραπευτή Βασίλη Ορλιακλή, να διερευνήσουν όλες τις (συχνά μαχόμενες) πτυχές της γυναίκας καθώς και τα γυναικεία στοιχεία στην προσωπικότητα του άντρα (ανεξάρτητα από την σεξουαλική του ταυτότητα)!

Εργαλεία μας για αυτό το ταξίδι προς την αυτογνωσία, όλα τα θεατρικά μέσα – θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις απελευθέρωσης εκφραστικών μέσων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας – όπως και οι ψυχοθεραπευτικές τεχνικές της αναδόμησης κ του role-playing.

📍 Πληροφορίες:

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Σάββατο 18/06, 5-10μμ

Κυριακή 19/06, 5-10μμ

Κόστος συμμετοχής : 120 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2106129316 κ 6972887818 (κ. Ιφιγένεια Μακρή)

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

❗️Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους , άνω των 18 , ανεξαρτήτως φύλου και επαγγέλματος!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΡΛΙΑΚΛΗΣ

Βιογραφικά

Ο Γιώργος Παπαπαύλου είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (Αγ.Βαρβάρας)και πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες απο 33 θεατρικές παραστάσεις σημαντικών ελλήνων σκηνοθετών (Μοσχόπουλος, Πατεράκη, Καλαβριανός, Σκουρλέτης, Ν. Μαστοράκης, Χουβαρδάς, Φεζολάρι, Χατζής, Καρατζογιάννης, κ.α) σε μέγαλους θεατρικούς οργανισμούς(Εθνικό θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνων/Επιδαύρου, ΘΟΚ, Θέατρο Τέχνης, Στέγη Ιδρ. Ωνάση) ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους κλασικού κ σύγχρονου ρεπερτορίου(Γκουτιέρε, Τρέπλιεφ, Ετεοκλή, Αίγισθο, Κλυταιμνήστρα, Αίμονα, Ρασκόλνικοφ, Ιβάν Καραμαζοφ, Κοριολανό, Ζητιάνο, Συλλέκτης, Ιάσονας κ.α) Φέτος συμμετέχει στην σειρά του Αντ1 «Άγριες μέλισσες». Την σεζόν 2019-2020 πρωταγωνίστησε στην σειρά «Έρωτας μετά». Έχει συνεργαστει με τον Κώστα Κουτσομύτη( Ματωμένα χώματα),τον Πάνο Κοκκινόπουλο(Μαύρα Μεσάνυχτα) τον Παναγιώτη Φαφούτη(Σε είδα). Διδάσκει υποκριτική στην Ανώτερη δραματική σχολή «Αθηναική Σκηνή Κάλβου- Καλαμπόκη». Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των θεατρικών εργαστηρίων του Κε.ψ.υ.πα. για ενήλικες, εφήβους και παιδιά! Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους : Θωμά Μοσχόπουλο, Θόδωρο Τερζόπουλο, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννη Χουβαρδά, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ανδρέα Μανωλικάκη καθώς και μαθήματα φωνής με τους: Μίρκα Γεμεντζάκη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαρά Κεφαλά.Ο Βασίλης Ορλιακλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963 και μεγάλωσε στις Σέρρες από πατέρα ιερέα και μητέρα νοσηλεύτρια. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία (ΒΑ) και Θεατρικές Σπουδές (ΒΑ) στο University of Houston. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία (M.Sc) στο City University of New York. Μετεκπαιδεύτηκε (post-doctorate studies) στη θεραπεία ζεύγους στο πρόγραμμα “Special Topics in Theory, Tecnique and Practice of Psychoanalytic Couple Therapy” του International Psychotherapy Institute (I.P.I.). Course Directors: David Scharff, MD & Carla Trusty-Smith, Ph.D, LMHC, Supervision: Anastasia Tsamparli, Ph.D. Στην Ελλάδα ειδικεύτηκε στην θεραπεία οικογένειας και ομάδας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου από τους Γιώργο και Βάσω Βασιλείου. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ανάλυση στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (Ματθαίος Γιωσαφάτ) όπου είναι πρόσεδρο μέλος. Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια, συμπόσια και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρακολούθησε τη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων “Longing and Belonging in Groups, Couples and Families” (2016-2017) που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στη Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία Είναι ιδρυτής, CEO, και επιστημονικός υπεύθυνος στο ΚΕΨΥΠΑ Στα πλαίσια “παντρέματος” του Θεάτρου με την Ψυχανάλυση τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνει workshops θεάτρου ψυχανάλυσης σε συνεργασία με σημαντικές θεατρικές σκηνές
Array