Please enable JS

Τζίνη Παπαδοπούλου

Aπό τον Έρωτα – φυγά στην κωμωδία “Μαλλιά Κουβάρια”

Γιατί δέχτηκες να παίξεις στην παράσταση «Μαλλιά Κουβάρια», του Νικολάου Λάσκαρη, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη;

Έχουμε να κάνουμε με εγχώριο προιόν και μάλιστα του 19ου αιώνα, καλλογραμμένο, πολύ άρτιο δραματολογικά και με υπέρχοχη γλώσσα, που την αγαπώ πολύ. Καθαρεύουσα, άλλα όχι δυσνόητη. Μ΄αυτές τις ωραίες λέξεις που κάποιες από αυτές μπορεί κάποιος να τις έχει ξεχάσει. Βεβαίως τις κρατήσαμε γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα, χάνει την ομορφιά του αι το “παραξένισμά” του. Το έργο είναι γραμμένο το 1890, αλλά η διασκευή του Νίκου Ορφανού, το μεταφέρει στο 1910.

Είναι η εποχή Μπελ-επόκ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι βαλκανικοί πόλεμοι. Οπότε κουβαλάει όλο τον αέρα εκείνης της εποχής και από άποψη κουστουμιών και από άποψη γλώσσας. Και όλο αυτό έχει μια ομορφιά, η οποία σε ξεκουράζει, βλέποντας το μπροστά σου. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι μια πολύ ωραία μεταφορά που φέρει ένα άρωμα άλλης εποχής.

Μίλησέ μας για το ρόλο σου.

Ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ένας ρόλος που δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή μου, δηλαδή για πρώτη φορά κάνω μια πεθερά. Είναι τελείως κάρακτερ, είναι τελείως έξω απ’ ότι παίζω συνήθως. Και το γεγονός ότι είναι κωμωδία, και δεν με καλούν να παίζω κωμωδίες, με ιντριγκάρει. Για κάποιο λόγο με θεωρούν ηθοποιό του σοβαρού, του δραματικού ρεπερτορίου, το οποίο το αγαπώ πολύ, αλλά αυτό ήταν μια ευχάριστη αλλαγή. Έχει πλάκα γιατί κάνω την πεθερά του Νίκου Ορφανού, ο οποίος είναι μεγαλύτερος μου και έχουμε παίξει τα αδέλφια στην αρχή- αρχή της καριέρας μου στο πρώτο σήριαλ που έκανα στη ζωή μου. Έζω μια υπέροχη κόρη την Σοφία Μανωλάκου, που είμαι ευτυχής που την γνώρισα. Περνάμε καταπληκτικά. Είναι ένα υπέροχο παιδί, ταλαντούχος ηθοποιός και πανέμορφη. Θεωρώ ότι οι βασικότεοτι λόγοι που δέχτηκα είναι αυτοί. Και φυσικά ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης, ο οποίος είναι φίλος μου.

Και είναι τόσο ακραία έξω από εμένα ο δόλος και ήθελα να κάνω βουτιά σε κάτι πολύ διαφορετικό. Και νομίζω ότι -εξ΄ όσων ακούω-μάλλον τα καταφέρνω. Είναι κλασσικό πρότυπο πεθεράς, που βγάζει πολύ γέλιο.

Αυτού του είδους οι εναλλαγές και ειδικά σε αυτήν την ακρότητα είναι αυτό που με γοητεύει. Έχω την τύχη να έχω παίξει πολλά πράγματα και αρκετά είδη, αλλά όπως ξαναείπα, ήταν κυρίως δραματικού περιεχομένου. Χαίρομαι όμως πολύ που ήρθε στη ζωη μου γιατί περνάω πολύ ωραία.

Μίλησέ μας για τον “Έρωτα φυγά”, το σήριαλ που ήσουν φέτος.

Δεν θα είμαι σε όλη τη δεύτερη σεζόν. Ταυτόχρονα κοιτάζω και κάτι άλλο στην τηλεόραση.

Είναι μια πολύ ωραία συνεργασία και χαίρομαι πάρα πολύ που προέκυψε. Ταυτόχρονα χαίρομαι που δουλεύω με τον Αλέκο Συσσοβίτη, τον οποίο δεν γνώριζα προσωπικά. Είναι ένας εξαίρετος συνάδελφος και υπέροχος άνθρωπος στη δουλειά. Μέσα στο κέφι και μέσα στην τρέλα. Πάντα διαβασμένος, πάντα με το χαμόγελο και με το χιούμορ, Περνάμε υπέροχα. Την Πέμη Ζούνη την θαυμάζω τόσο πολύ και είναι χαρά να παίζει κανείς μαζί της. Και ο αγαπημένος μου φίλος ο Γεράσιμος Γεννατάς και η Μαριάννα Πολυχρονίδου είναι υπέροχα παιδιά. Τους ξέρω, έχουμε βρεθεί και παλιά και βρισκόμαστε πάλι εδώ. Η φίλη μου η αγαπημένη η Γιάννα Ζιάννη, που δεν έχουμε βεβαίως η Μαρία Κωνσταντάκη με την οποία δεν γνωριζόμασταν, αλλά έχει φάει τόσο ξύλο από μένα.

Οι σκηνοθέτες Τσελεμέγκος και Πορτοκαλάκης είναι υπέροχοι, με πολύ αγάπη, σεβασμό, γνώση και εμπειρία που φαίνεται στο αποτέλεσμα. Χάρηκα πάρα πολύ που συναντηθήκαμε και ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σε πολλά πράγματα.

Γενικά είναι μια εξαιρετική συνθήκη και για αυτό και το σήριαλ πάει τόσο καλά.

Είναι μια πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά.

Περνάμε καταπληκτικά και γελάμε πάρα πολύ. Και ναι είναι πολύ ωραία που κάνω τηλεόραση.

Πληροφορίες για την παράσταση:

Array