Συνέντευξη με τον εικαστικό και αρχιτέκτονα Κώστα Κοσνετζώφ ΕΔΩ
Εργαστήρι ψηφιακής Εικόνας με τον Κώστα Κοσνετζώφ, Εικαστικό, Εκπαιδευτικό, Αρχιτέκτονα
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 18.00-20.30 (α μέρος)
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 18.00-20.30 (β μέρος)
https://www.instagram.com/kosnetzof/
Στο πλαίσιο του Energy Athens 2020, διοργανώνουμε το Εργαστήρι Ψηφιακής Εικόνας με τον Εικαστικό, Εκπαιδευτικό και Αρχιτέκτονα Κώστα Κοσνετζώφ, που θα το παρουσιάσει σε δύο μέρη, στο The European Centre Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα.
Λίγα λόγια για την παρουσίαση:
Μία προσέγγιση της ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας με ζητούμενο την ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης και της συνθετικής ικανότητας. Χάρη στα σημερινά εργαλεία, ο χρήστης / δημιουργός μπορεί να αποκτήσει μία άμεση πρόσβαση στη δημιουργία εικόνων. Η ζωντανή αλληλεπίδραση με την ψηφιακή εικόνα οδηγεί σε καινούργια εκφραστικά μονοπάτια και δυνατότητες. Όπως το παιδί παίζει με μολύβια και πινέλα βιώνοντας τη χαρά ενός ζωγράφου, έτσι ο σύγχρονος άνθρωπος αξίζει να έρθει σε επαφή με τα σημερινά ψηφιακά εργαλεία και να «παίξει» με αυτό που πλέον έχει πάντα διαθέσιμο: την ψηφιακή εικόνα. Στη παρουσίαση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να συζητήσει:
Πώς επεξεργαζόμαστε εικόνες καθώς αναπτύσσουμε εικαστική ματιά πάνω στο βασικό αλφάβητο της εικαστικής σύνθεσης: Κάδρο, προοπτική, δυναμική χρωμάτων, γεωμετρία.
Ο ομιλητής θα προβάλει ζωντανά τις τεχνικές μέσα από το photoshop αλλά θα παρέχει και πληροφορίες για freeware online δωρεάν και αξιόλογα αντίστοιχα προγράμματα.
Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα μίξης εικόνων σαν παιχνίδι αναστοχασμού, φαντασίας και σύνθεσης, μέσα από τέσσερεις διακριτές προσεγγίσεις:
-Βελτίωση φωτογραφιών και ανάδειξη εντάσεων και χρωμάτων.
-Παιχνίδια αντικατοπτρισμών και δημιουργία καλειδοσκοπικών εικόνων.
-Ψηφιακό κολλάζ.
-Μετατροπή χειροποίητων απλών σκίτσων σε ψηφιακές συνθέσεις.
• Στη δεύτερη συνάντηση (26 Φεβρουαρίου) οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ασκηθούν, δημιουργώντας ένα πρώτο δικό τους ψηφιακό έργο, φέρνοντας στο χώρο το laptop τους και το κινητό τους ή κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Υπό την καθοδήγηση του εισηγητή, θα έχουν μία ιδιαιτέρως δημιουργική εμπειρία και ένα τολμηρό πρώτο βήμα στην ψηφιακή σύνθεση.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Κοσνετζώφ:
Αρχιτέκτονας και εικαστικός, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ολοκλήρωσε σπουδές αρχιτεκτονικής στη Βουδαπέστη το 2007, την οποία ασκεί μέχρι σήμερα. Από το 2013, έχει παρουσιάσει 7 ατομικές εκθέσεις με έργα που αξιοποιούν τόσο τα ψηφιακά μέσα όσο και την ζωγραφική. Κάθε έκθεση αποτελεί μία ξεχωριστή εργασία σε ύφος και τεχνική. Κοινός άξονας όλων των εργασιών είναι η εσωτερική αναζήτηση και η ανάδειξη πρωτότυπων τεχνικών σύνθεσης τόσο νοηματικά όσο και εικαστικά.
Από το 2017, δημιούργησε το «Εργαστήρι Ψηφιακής Εικόνας», όπου διδάσκει επεξεργασία εικόνας/μοντάζ σε χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού και το Psychico College International Baccalaureate.
https://www.facebook.com/events/797744784057746/
Facebook Page: KONOF artworks
Website: https://kkonof.wixsite.com/kosnetzof/digital
Μια ανοιχτή στο διάλογο παρουσίαση, με χώρο για συζήτηση και αναστοχασμό των τεχνικών.
Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, σε εικαστικούς με ενδιαφέρον στην δημιουργική διάσταση της ψηφιακής επεξεργασίας των εικόνων.
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο submission@europeanarch.eu ή τηλεφωνικά στο 210 3428511.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός ατόμων.
Το εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Το Art and Press δημιουργήθηκε με σκοπό την πολιτική, πολιτιστική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών. Πίσω από τη λειτουργία του Art and Press υπάρχει μία ομάδα «ανήσυχων» ανθρώπων, που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς χώρους, στους οποίους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά όπου και όσο μπορούν. Η κοινή αγάπη των μελών της ομάδας μας για την πολιτική, τον πολιτισμό και γενικά την ενημέρωση, είναι η κινητήρια δύναμη για την παρακολούθηση, καταγραφή και παρουσίαση σε όλους εσάς, όσων συμβαίνουν. Δεν μας καθοδηγεί κανείς, δεν μας χρηματοδοτεί κανείς και ως εκ τούτου παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς λαμβάνουν χώρα. Η πορεία του Art and Press είναι συνεχόμενα και ραγδαία ανοδική όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών / αναγνωστών τόσο στην κύρια ιστοσελίδα όσο και στο κανάλι του Youtube.