Please enable JS

Εμβολιάζονται οι “άριστοι” & όχι οι υγειονομικοί! – Θέμα στον Διεθνή Τύπο για την Ελλάδα

Οι νεκροί πλησιάζουν τις 5 χιλιάδες κι εμείς βλέπουμε χαμογελαστούς υπουργούς, νεαρούς σε ηλικία και χωρίς προβλήματα υγείας, να εμβολιάζονται.

Ειλικρινά σας το λέω, χθες δεν μπορούσα να το χωνέψω. Μου την έδινε στα νεύρα να βλέπω τους υπουργούς της κυβέρνησης να εμβολιάζονται. Πρώτοι πρώτοι και κάνοντας μας μάλιστα το σήμα της νίκης με τα δάχτυλά τους. Οι νεκροί πλησιάζουν τις 5 χιλιάδες κι εμείς βλέπαμε χαμογελαστούς υπουργούς, νεαρούς σε ηλικία και χωρίς προβλήματα υγείας, να εμβολιάζονται!

Χθες είχαμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους (4.672 θανάτους συνολικά στη χώρα!) και 467 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αλλά εμείς βλέπαμε τον Στέλιο Πέτσα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά να εμβολιάζεται. Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Και ο Χρυσοχοΐδης. Και ο Κικίλιας. Και θα ακολουθήσουν λέει και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. Θα εμβολιαστεί μέχρι και η… γνωστή και μη εξαιρετέα Σοφία Νικολάου. Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, γνωστή και για τις συμβάσεις της για προμήθειες υλικού.

Γιατί, άραγε, η κ. Νικολάου; Είναι μεγάλη σε ηλικία; Εχει υποκείμενα νοσήματα; Ανήκει στις ευπαθείς ομάδες; Αν δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω, για ποιο λόγο να εμβολιαστεί από τους πρώτους; Εκτός και αν ο εμβολιασμός της διαθέτει κάποιον συμβολικό χαρακτήρα και δεν το διακρίνουμε.

Το σκέφτεστε να πλησίαζαν οι νεκροί τις 5 χιλιάδες και να εμβολιάζονταν, χαμογελαστοί, υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ; Θα τους κρεμούσαν ανάποδα. Διακοπές πήγε ο τότε πρωθυπουργός, ολιγοήμερες, τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφή στο Μάτι και τον «έφαγαν» ζωντανό. Ακόμα το χτυπάνε.

Τώρα όμως τα ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα. Ε, αναμενόμενο. Αν έχεις πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εν μέσω πανδημίας από τον Στέλιο Πέτσα, πώς αλλιώς θα τον παρουσιάζεις αν όχι να κουρεύεται ή να εμβολιάζεται;

έμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να εμβολιαστούν στελέχη της πριν τους υγειονομικούς.

Η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με το επικοινωνιακό σόου έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και πλήθος αρνητικών σχολίων. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα εμβολιάζονταν συμβολικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να σταλεί ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα έχει εμβολιαστεί ένα πλήθος κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ με τη λίστα διαρκώς να αυξάνεται. 

  
 

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι κυβερνητικά στελέχη και κομματικοί «παρατρεχάμενοι», όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου. Αρνητικά σχόλια έχε προκαλέσει και ο εμβολιασμός της συζύγου του Κωστή Χατζηδάκη και πλαστικού χειρούργου, Πόπης Καλαϊτζή, την ώρα που άλλοι υγειονομικοί βλέπουν να αναβάλεται ο εμβολιασμός τους, καθώς στη λίστα προηγούνται «γαλάζια» στελέχη. 

Αλγεινή εντύπωση και στον διεθνή Τύπο

Η στάση των κυβερνητικών αξιωτούχων στην Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με τη στάση των ομολόγων τους στο εξωτερικό, που αναμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο έχοντας δώσει προτεραιότητα σε υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες. Το θέμα αναδεικνύεται πλέον και στον διεθνή Τύπο, καθώς έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Politico με τίτλο «Σφοδρές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοιού αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης πριν από γιατρούς», το οποίο αναφέρεται στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, καθώς προτεραιοποίησε, όπως είπε, τον εμβολιασμό των στελεχών της, ενώ οι γιατροί πρώτης γραμμής δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών