Please enable JS

H Μαρκέλλα Αργυροπούλου μιλάει για το αρχέτυπο της Κλυταιμνήστρας.

Η Εμβληματική ηθοποιός Μαρκέλλα Αργυροπούλου φλερτάρει το αρχέτυπο Κλυταιμνήστρα, σ’ ένα μονόλογο που αποσπά τις καλύτερες κριτικές για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ την παράσταση “Γράμμα στον Ορέστη” του Ιάκωβου Καμπανέλλη !

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της την βρήκαμε και μας μίλησε για το Art & press

Μαρκέλλα σε βρίσκουμε για δεύτερη σεζόν στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ και στην παράσταση “Γράμμα στον Ορέστη”.Ποιος δεν πρέπει να έρθει να δει αυτήν την παράσταση;

 Αν και το έργο πραγματεύεται με μονόλογο, ο χαρακτήρας της Κλυταιμνήστρας στέκεται απέναντί σε πάρα πολλούς  χαρακτήρες, εκθέτει πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις τόσο σε προσωπικό του καθενός επίπεδο, όσο και πολιτικό. Οπότε όλοι έχουν να πάρουν πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες από το έργο και δεν αποκλείω κανέναν.

 Τι είναι αυτό που θα εκπλήξει τους θεατές περισσότερο σε αυτήν την παράσταση;

Όλη η παράσταση είναι μια έκπληξη και πρώτα για εμάς τους δημιουργούς της. Η πρωτότυπη σκηνοθεσία της Έφης Ρευματά με τη διαχρονική γραφή του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τη ευρηματική τζαζ μουσική διάθεση του Νείλου Καραγιάννη, δένουν απόλυτα. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, αναπάντεχο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι αυτό το εγχείρημα περνάει στο κοινό το οποίο μας χαρίζει διθυραμβικές κριτικές.

Εκτός της δράσης σου στο θέατρο ποια είναι τα πιο σημαντικά  σου ενδιαφέροντα ή πάθη;

Αγαπώ πάρα πολύ τα ταξίδια. Μου αρέσει όλη η διαδικασία του να ψάχνω έναν καινούργιο προορισμό, να οργανώνω το ταξίδι και να ανακαλύπτω έναν καινούργιο κόσμο με άλλες συνθήκες διαβίωσης, άλλα έθιμα, άλλες παραδόσεις και κουλτούρα. Αγαπώ τη μουσική. Είτε στο σπίτι, να παίζω τα αγαπημένα μου κομμάτια στο σαξόφωνο είτε να ακούω κάτι μέσα από τις αγαπημένες μου συλλογές ή να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο. Κάτι επίσης σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι με φίλους και να επικοινωνούμε εφ όλης της ύλης.

 Τι εκτιμάς περισσότερο στους φίλους σου;

Στο χαρακτήρα εκτιμώ πάρα πολύ την αυτογνωσία, το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει κάποιος με τον εαυτό του. Τις εμπειρίες και τις καταστάσεις που τον έχουν χτίσει. Στην επικοινωνία εκτιμώ πάρα πολύ την ειλικρίνεια, την ουσία και την αμεσότητα.

 Τα παιδιά ή οι ενήλικες αποδέχονται περισσότερο την αλήθεια;

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος όσο μεγαλώνει για να μπορέσει να αποδεχτεί την αλήθεια, θα πρέπει να αποδημήσει και να μετακινήσει ήδη κάποιες σταθερές που του έχουν θέσει ως πεποιθήσεις. Οπότε όλη αυτή η αναστάτωση, του φαίνεται απειλητική και τερατώδες. Από την άλλη ένα παιδί, όντας στη διαδικασία που θεμελιώνει τις αξίες του, είναι ευκολότερο να αποδεχτεί την αλήθεια επειδή υπάρχει μέσα του περισσότερος ελεύθερος χώρος.

Ποια θεωρείς ως την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Συνήθως οι άνθρωποι δεν εκτιμάμε ότι είναι εύκολα προσβάσιμο και δεδομένο. Δεν πιστεύω ότι κάποια αρετή είναι υπερεκτιμημένη. Θεωρώ ότι οι αρετές καλός είναι καμωμένες και τοποθετημένες ψηλά, για να μας θυμίζουν ότι η πορεία μας πρέπει να είναι ανοδική.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερό σου κατόρθωμα;

Να γίνω βίγκαν. Να εναρμονιστώ με τη φύση και με τα υπόλοιπα πλάσματα του Θεού. Αναγνώρισα αρκετές από τις αρνητικές μου πεποιθήσεις, συμφιλιώθηκα με τις θετικές και  αντιλήφθηκα τα πιο αρχέγονα βαθιά μου αρχέτυπα. Πλέον ζω σε ειρήνη με την ζωή και απολαμβάνω τον εαυτό μου όπως ή ίδια έχω σκηνοθετήσει.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους θαυμαστές σου; 

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να τους εκφράσω και τη δική μου αγάπη.

Να εξακολουθούν να αγαπάνε το ποιοτικό θέατρο και να δίνουν πάντα την καλύτερη τροφή στον εαυτό τους.

Πληροφορίες για την παράσταση:

https://artandpress.gr/%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b7/

Oι προσωπικές φωτογραφίας της ηθοποιού είναι του Άγγελου Χριστοφιλόπουλου.

Array