Please enable JS

Οι ΜΟΤΕΛ μιλούν για μουσική & ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή του ιού!

 Μιλήστε μας για τα νέα σας τραγούδια.

Συστηθήκαμε στο κοινό με το 2k21 Medley, ένα ποτ πουρί πέντε κομματιών από καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής που αγαπάμε και σεβόμαστε. Πιστεύουμε πως η δύναμη των social media to 2021 είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, οπότε η ”χειραψία” μας με τους ακροατές, θέλαμε να είναι όσο πιο οικεία γι’αυτούς γινόταν. Όσο αναφορά το δικό μας υλικό, είναι πανέτοιμο και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει μέσω δισκογραφικής εταιρίας, με το ύφος να κυμαίνεται στο σύγχρονο λαικο-ποπ. Αναμένουμε να σας αρέσει!

 

Τι σας ενέπνευσε;

Η μίξη αληθινών ιστοριών στις ζωές μας, είναι η καλύτερη μαγιά για να γράφουμε μουσική. Δε θέλουμε να ζούμε σε μια γυάλα, ούτε στην δική μας ουτοπία. Γοητευόμαστε από το απτό, το άμεσο και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να ”μπούμε” στη μουσική συνείδηση του κόσμου μακρυπρόθεσμα.

Giannis1

                                                                                                               Γιάννης Αγγελόπουλος
Τι μουσική επιλέγετε να ακούτε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Τάσος: Γαλουχήθηκα από μικρός με ακούσματα των 80′s και ειδικά του Hard RockWhitesnake, Bon Jovi, Def Leppard, Motley Crue, είναι μερικοί γνωστοί εκπρόσωποι των ακουσμάτων μου… Φυσικά η ελληνική μουσική έχει μία ξεχωριστή θέση στα ακούσματα μου, κάνοντάς με να ανακαλύπτω πράγματα στη σύνθεση, την ενορχήστρωση και βέβαια στην επιρροή.

Γιάννης: Σχεδόν τα πάντα. Πιστεύω πως όλα τα είδη μουσικής έχουν την κατάλληλη ώρα να τα ακούσεις και όλα έχουν κάτι να σου προσφέρουν αρκεί να τα προσεγγίσεις με ανοιχτό μυαλό. Απολαμβάνω από Metal μέχρι Ελληνική mainstream μουσική, και από Hip Hop μέχρι Funk.

Tasos1

                                                                                                                    Τάσος Καρδαράς
Πώς νομίζετε ότι μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά ένας μουσικός στη σημερινή εποχή;

Τάσος: Στη σημερινή εποχή σίγουρα με πολύ περισσότερο ”τρέξιμο” από προ-κορονοιού. Αν είσαι ”φτασμένος” μουσικός επαγγελματικά, θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξουν ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον για δουλειές και μία επιστροφή στα παλιά. Για τους νεότερους όπως εμείς, πιστεύω πως ο δρόμος είναι πολύ ανηφορικός και μαραθώνιος.

Γιάννης: Εφόσον πλέον η δισκογραφία έχει “πεθάνει”, μονόδρομος για κάποιον μουσικό που θέλει να βιοποριστεί από αυτό, είναι οι live εμφανίσεις. Φυσικά πλέον έχει μπει και στην εξίσωση ο covid, ο όποιος κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και αβέβαια. Δεν σταματάμε ποτέ να παλεύουμε και να ελπίζουμε φυσικά.

motel

Πιστεύεις ότι σε περιόδους κρίσης οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τον φόβο για να καταπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Τάσος: Ως άνθρωπος, σε αυτή την περίοδο κρίσης που βιώνουμε, δείχνω αρκετή υπομονή, ώστε να πάρω τη ζωή μου πίσω. Πιστεύω πως η κοινωνία μας βιώνει περισσότερο μία σύγχυση, παρά έναν φόβο. Δεν ξέρει και δεν εμπιστεύεται εύκολα κάποιον να της πει τι είναι το σωστό και τι το λάθος. Ελπίζω από τα βάθη της ψυχής μου το δίκιο και φυσιολογικό, να πάρει άμεσα την έννοια που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε.

Γιάννης: Σίγουρα ο φόβος μπορεί να χρησιμεύσει ως όπλο εκμετάλλευσης όχι μόνο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να “φιλτράρει” την όποια πληροφορία δέχεται και να χρησιμοποιεί την λογική του για να διαμορφώνει την σκέψη του. Όχι μόνο σε περιόδους κρίσης, αλλά πάντοτε.

 

 logomotel

Array