Please enable JS

Μετά τον Λιγνάδη έρχεται και νέο σοκ στο Πανελλήνιο;

Θα προφυλακιστεί σήμερα ο Λιγνάδης; Έρχονται και νέες αποκαλύψεις;

Οι καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι οι καταγγελίες που έρχονται και για άλλους ηθοποιούς, κάποιους που ήδη έχουν γίνει γνωστοί τις προηγούμενες ημέρες, κάποιους άλλους που θα προκαλέσουν νέο σοκ στο Πανελλήνιο.

Ένας τυφώνας αποκαλύψεων που κανείς δεν γνωρίζει ποιους και πόσους θα συμπαρασύρει, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Κι αν μέχρι πριν από λίγα 24ωρα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με αποδείξεις και ονόματα, πλέον το λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς κατά συρροήν, ουσιαστικά ανοίγει το “κουτί της Πανδώρας”, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα όποια κυκλώματα δρούσαν πέριξ του γνωστού σκηνοθέτη.

Αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν κι άλλα στόματα, να μιλήσουν κι άλλα θύματα νοσηρών ανθρώπων από το περιβάλλον του θεάτρου, του Τύπου, της τηλεόρασης ή όποιου άλλου χώρου. Ο Λιγνάδης βρίσκεται από χθες σε πολύ δυσχερή θέση, και ίσως σήμερα να οδηγηθεί στη φυλακή αν ο εισαγγελέας ζητήσει την προφυλάκισή του.

Το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται, όμως, είναι αν θα έρθουν τέτοιες αποκαλύψεις που θα συνταράξουν ίσως και περισσότερο από την ίδια την περίπτωση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα ανοίξουν κι άλλα στόματα και θα ειπωθούν κι άλλα γεγονότα που σχετίζονται με βιασμούς ανηλίκων, με κακοποιήσεις κι ενδεχομένως με ένα κύκλωμα παιδεραστίας που δεν γνωρίζουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Ενδεχομένως, δε να υπάρξουν και σοβαρές πολιτικές εξελίξεις καθώς η υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται στο στόχαστρο και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον της στην κυβέρνηση.

Οι καταγγελίες εις βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη είναι η μία πλευρά της υπόθεσης. Η άλλη είναι οι καταγγελίες που έρχονται (πιθανόν και σύντομα) σαν χιονοστιβάδα και για άλλους ηθοποιούς, κάποιους που ήδη έχουν γίνει γνωστοί τις προηγούμενες ημέρες, κάποιους άλλους που θα συνταράξουν επίσης το Πανελλήνιο.

Βεβαίως, η υπόθεση Λιγνάδη είναι πολύ σοβαρή διότι εμπλέκονται μικρά παιδιά, διότι οι υποθέσεις δεν έχουν παραγραφεί και γιατί καλά γνωρίζοντες λένε ότι υπάρχει πολύ σκοτάδι και πολλή βρομιά που ακόμη δεν έχει βγει ούτε κατ’ ελάχιστο.

Όμως, και άλλες περιπτώσεις που θα βγουν στην επικαιρότητα, όπως γράφει και το In.gr, αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στον καλλιτεχνικό χώρο και συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων που μέχρι πρότινος ενδεχομένως να ήταν στην ίδια σκηνή ή στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό.

O Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος χθες συνελήφθη, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροήν, ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, θα ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί και να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή. Όμως, δείχνει πολύ μόνος καθώς το σύνολο του καλλιτεχνικού χώρου τώρα πλέον τον αδειάζει.

Ο δρόμος για τη δικαστική οδό άνοιξε το πρωί της Παρασκευής, όταν ένας 25χρονος άνδρας κατέθεσε μήνυση για βιασμό σε ηλικία 14 ετών από τον κ. Λιγνάδη. Η διαφορά με την προηγούμενη καταγγελία που υπήρχε, του γνωστού πλέον ως «Βασίλη», είναι ότι αυτή τη φορά το αδίκημα δεν είχε παραγραφεί, αφού σύμφωνα με τη μήνυση ο βιασμός είχε λάβει χώρα το 2010.

Με αυτόν τον τρόπο, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη του σκηνοθέτη, με τις εισαγγελικές αρχές να κινούνται μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα, εξετάζοντας μία σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη Δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη.

Στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνονται δύο μηνύσεις και τρεις καταθέσεις εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία μελέτησαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, και αποφάσισαν την άσκηση της ποινικής δίωξης. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το MEGA, υπήρξε ακόμα μια -η τρίτη- καταγγελία, η οποία αποδείχτηκε κομβικής σημασίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί την τελευταία 5-6ετία, άρα δεν έχει παραγραφεί.

Πρόκειται για καταγγελίες, στις οποίες προέβησαν μάλιστα και άτομα από το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη αλλά και άλλοι που γνώριζαν για βίαια περιστατικά, και τελικώς συνέθεσαν το παζλ της υπόθεσης.

 

https://www.catisart.gr/meta-ton-lignadi-erchetai-kai-neo-sok-sto-panellinio/