Please enable JS

O Θάνος Κρομμύδας μιλά στον cityvibes.gr

Ο Γιώργος Μαλέκας από το ραδιόφωνο cityvibes.gr πήρε συνέντευξη από τον ηθοποιό την απομαγνητοφώνησε και εμείς την αναπαραγάγουμε.

Γιώργος:

Εδώ είμαστε λοιπόν και πάλι hits of the weekend στον cityvibes.gr και όπως σας υποσχέθηκα, έχω εδώ στην παρέα μου, ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που έτυχε, γνώρισα από κοντά τις προάλλες με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί τον Θάνο Κρομμύδα. Καλησπέρα, Θάνο.

Θάνος:

Καλησπέρα Γιώργο, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γιώργος:

Τι κάνεις; Είσαι καλά αυτή την περίοδο;

Θάνος:

Καλά καλά ναι. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ μπίζι, Τρέχω από δω και από κει από δουλειά σε δουλειά, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο.

Γιώργος:

το καλύτερο είναι να είναι δουλειά που αγαπάς, οπότε από κει και πέρα πιστεύω παλεύεται.

Θάνο έκανα μια πολύ σύντομη έρευνα και επειδή σε αναγνώρισε κυρίως η αδερφή μου από το επώνυμο. Είσαι ο ανιψιός του γνωστού Κώστα Κρομμύδα. Ήτανε έτσι μια πάσα για να σε ρωτήσω ποιο ήταν το ερέθισμα σου για να ασχοληθείς με την υποκριτική; Έπαιξε καθόλου ρόλο αυτό;

Θάνος:

Η αλήθεια είναι ότι εγώ άλλο πράγμα σπούδασα, σπούδασα οικονομικά στη νομική και επειδή ήμουν σε μια φάση στην οποία κατάλαβα ότι δεν μου άρεσε πάρα πολύ, ήθελα να ξεκινήσω ένα χόμπι. Και κάπως έτσι είπα γιατί δεν κάνω θέατρο σε μια ερασιτεχνική ομάδα; Εκεί ρώτησα συμβουλευτικά πρώτη φορά το θείο μου και η μοναδική που τον έχω συμβουλευτεί και μου είπε «ξεκίνα από μια ερασιτεχνική ομάδα πρώτα να δεις αν θα σου αρέσει και αν δεις ότι σ’ αρέσει ακολούθησε το»

Γιώργος:

Και κατέληξαν οι σπουδές από ότι βλέπω και Αμερική δεν μείναμε στην Ελλάδα μόνο χαχα! Και ήσουν και σπουδαστής δίπλα στην Kim Cattrall. Πες μας λίγο για αυτό.

Θάνος:

Α, Ναι! Συνέχισα στην ουσία τις σπουδές μου στην Αμερική, όταν τελείωσα από εδώ, στην Αμερικανική Ακαδημία δραματικής τέχνης, την οποία έχει βγάλει και η Kim Cattrall. Συνήθως σε αυτές τις σχολές φέρνουν για τύπου σεμινάρια μεγάλους ηθοποιούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν τελειώσει την ίδια σχολή, για να μιλήσουν και κάπως έτσι έτυχε να την έχω για λίγα μαθήματα. Δεν ήτανε για πολύ.

Γιώργος:

Το σοκ ήταν ίδιο όμως χαχα!

Πρωταγωνιστείς λοιπόν τον μήνα Μάιο και ελπίζουμε και εντός του έτους στο «Charlotte Motel», στο θέατρο 104 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, σε κείμενο της Κατερίνας Βαϊμάκη και σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τζιώκα. Θέλω να μας πεις λίγο για αυτό και κυρίως για τον ρόλο σου, ως Γιώργος.

Θάνος:

Το «Charlotte Motel» είναι μια σουρεαλιστική, αντι – ρομαντική, μαύρη κωμωδία. Τώρα, τι σημαίνει όλο αυτό;

Ξέρουμε πως στην πραγματική ζωή οι ρομαντικές κομεντί αφορούν 2 πρωταγωνιστές που συναντιούνται, ερωτεύονται, κάτι γίνεται και η σχέση χαλάει αλλά στο τέλος, έχουμε ένα Happy end.

Εδώ δεν συμβαίνει αυτό! Υπάρχει αυτό το μοτέλ στο οποίο πηγαίνεις και βρίσκεις το άλλο σου μισό. Ο Γιώργος, ο χαρακτήρας που κάνω δηλαδή, πάει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο για να βρει το άλλο του μισό. Και εκεί σε αυτό το μοτέλ γίνονται κάποια «περίεργα» πράγματα τα οποία δεν ξέρω αν θέλω να τα αποκαλύψω για να έρθει ο κόσμος θα δει.

Γιώργος:

Το περίεργο από μόνο του δίνει μια ίντριγκα.

Θάνος:

Ναι, ναι δηλαδή το βρίσκει το άλλο του μισό ή νομίζει ότι το βρίσκει; Τελικά ο φίλος του που έρχεται, τον οποίο δεν ενδιαφέρει καν να βρει το άλλο του μισό, μήπως το βρίσκει αυτός; Πολλά είπα, νομίζω.

Γιώργος:

Πώς είναι η συνεργασία σου με το σκηνοθέτη;

Θάνος:

Η συνεργασία γενικά κύλησε πολύ ευχάριστα και ομαλά. Η όλη διαδικασία των προβών, δηλαδή, αν και πολύωρες, ήταν παραγωγικές! Νομίζω δεν υπήρχε κανένα θέμα από κανένα συντελεστή και από τον σκηνοθέτη, το Βασίλη και την συγγραφέα που ήταν συνέχεια στις πρόβες την Κατερίνα Βαϊμάκη. Όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένα θέμα, νομίζω έχουμε δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα.

Γιώργος:

Οπότε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στο θέατρο 104 για το μήνα Μάιο σίγουρα και βλέπουμε. Είσαι αισιόδοξος;

Θάνος:

Νομίζω ότι οι πρώτες παραστάσεις, πήγαν καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι αν συνεχίσουμε έτσι λογικά, μπορεί και να πάμε και από του χρόνου από τη νέα σεζόν, δηλαδή από Οκτώβρη Νοέμβρη.

Γιώργος:

Τελεία, μακάρι, στο εύχομαι. Επίσης έχω δει ότι έχεις ασχοληθεί και με το αγγλικό θέατρο στην αγγλική γλώσσα. Φάνηκε και από την παράσταση, χωρίς να πω παραπάνω, κατάλαβες χαχα! Πες μου λίγο για αυτό. Είναι κάτι το οποίο θα συνέχιζες και στο μέλλον, έχει τελειώσει; Μένεις μόνο σε αυτά που έχεις ήδη κάνει και ποια είναι αυτά;

Θάνος:

Συνεχίζω να είμαι στην Ομάδα! Λέγεται «English Theater Club» και κάνουμε παιδικές παραστάσεις στα αγγλικά, πηγαίνουμε παίζουμε σε σχολεία. Και επειδή είναι κάτι που μου αρέσει και είναι μια ομάδα η οποία έχει θετική ενέργεια, ευχάριστο κλίμα, είναι κάτι το οποίο το συνεχίζω. Είμαι δηλαδή 3 χρόνια στην ίδια ομάδα.

Γιώργος:

Την προφορά την είχες πάντα ή έτσι εξελίχθηκε και μέσα από την ενασχόληση. Συνήθως ξέρεις, οι Έλληνες έχουμε λίγο μια πιο περίεργη αγγλική προφορά, αλλά ναι.

Θάνος:

«Ελληνική προφορά» ήταν και εμένα πριν φύγω για Αμερική, αλλά εκεί αναγκάστηκα να μάθω καλύτερα την αγγλική γλώσσα.

Γιώργος:

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Θάνο μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη σύντομη παρέα και παρέμβαση. Καλή επιτυχία και στα επόμενα βήματά σου, αλλά και στο Charlotte Μοτέλ αυτή την περίοδο.

Θάνος:

Ευχαριστώ πολύ!

Αρχείο ήχου:

Πληροφορίες για την παράσταση:

Array