Please enable JS

Ο Κρατήρας. Μία πηγή και ένα κέντρο. Ο κάθε άνθρωπος. ANNOUNCEMENT

Μια συμφωνία για να μην ξεχάσει το σώμα και να μην ξεχαστεί.Μια συμφωνία για να μην ξεχάσει το σώμα και να μην ξεχαστεί.Χορεύουμε για να διατηρήσουμε τη φλόγα αναμμένη.Από την *Παρασκευή 15 Μαΐου* καλλιτέχνες/ερμηνευτές διαδέχονταίένας τον άλλον σε μια σκυταλοδρομία παρουσίας* 24 ώρες *το* 24ωρο,*για τουλάχιστον *πέντε ημέρες *σε ένα επιλεγμένο δημόσιο σημείο*.Ανταποκρινόμαστε με μια πρακτική, σε μια καθημερινότητα που μαςπροσπερνάει και στα γεγονότα που αδυνατούμε να καταλάβουμε.Ο Κρατήρας δεν είναι παράσταση ή διαδήλωση,αλλά μια λειτουργία που παράγει πολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης καιεπικοινωνίας.Με την παρουσία μας, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί, «φροντίζουμε»τον Κρατήρα.Θα είμαστε εκείνοι που θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, και όλοι μαζίτις τέχνες μας.Θα είμαστε εκείνοι που κρατάμε το σώμα ζωντανό.*Credits για τις ζωγραφιές: Robin Woolner*Το σημείο θα ανακοινωθεί σύντομαΓια συμμετοχή ή πληροφορίες στο kratirasnow@gmail.com

“Could we even envision another world without propagating the unforgiving, invisible insanity hidden in“Could we even envision another world without propagating the unforgiving, invisible insanity hidden inour movement, thoughts and action? The relentless force of imagination spilling out inventions thatbind the world into unimagined suffering. Wise voices once told us that this is the time to enter into theplethora of un-thought alternatives. To burn to ashes moving from within…”Book of Grace-Tyrone O RosΚΡΑΤΗΡΑΣΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣμια οπή στο έδαφος, ένα σώμα έτοιμο να εκραγεί, ένα δοχείο που μας ενώνειΜΙΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ EΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙΤΟΝ ΠΡΟHΓΟΥΜΕΝΟ < ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ < ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΗδημόσια ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ. Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑθΟΛΗ τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5ΗΜΕΡΕΣ (εώς το άπειρο).Η δράση προτείνει μία συνεχόμενα ενεργή αλλά σιωπηλή παρουσία.Από τις 15/5/2020 στις 6.00 πμ μέχρι (τουλάχιστον) τις 20/05/2020 στις 12.00πμ, κατάτη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε ένα επιλεγμένο δημόσιο σημείο ο έναςκαλλιτέχνης διαδέχεται τον προηγούμενο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οκαθένας με τη σειρά του κινείται με άξονα μια απλή και συγκεκριμένη οδηγία- μιαενεργή παρουσία, ένας ενεργός άνθρωπος/’χορευτής’/ πολίτης.Στον κρατήρα φέρνουμε την παρουσία μας. Κρατάμε τον κρατήρα αναμμένο. Δενφέρνουμε αντικείμενα ή κάποιο θέμα. Φέρνουμε το σώμα μας και την ύπαρξή μας.Κάθε ένας που μπαίνει στον Κρατήρα συγκεντρώνεται στην οδηγία για την μια ώρα πουείναι εκεί. Παρότι είναι η ίδια οδηγία για όλους, ο κάθε ένας θα την διαχειριστείδιαφορετικά. Είναι διαμορφωμένη με τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετάσχουνχορευτές καθώς και άνθρωποι που δεν έχουν καμιά εμπειρία με τον χορό.Ο Κρατήρας είναι μια πρακτική που λειτουργεί ως απάντηση, ως τρόποςαντιμετώπισης, ως μέσο έκφρασης ανάμεσα στους καλλιτέχνες από όλα τα πεδία τηςτέχνης, ανάμεσα στον άνθρωπο και το αποτύπωμα που αφήνει, ανάμεσα στηνκατάσταση που διανύουμε και την στάση μας απέναντι σε αυτή. Είναι ένας τρόπος ναείμαστε παρόντες.Ο ‘ΚΡΑΤΗΡΑΣ’ μπορεί να γίνει ένα μέσο αναζήτησης για αμέτρητες διερωτήσεις, έναςπομπός για τις μέρες που διανύουμε.Ο Κρατήρας δεν είναι παράσταση ή διαδήλωση αλλά μία πρακτική- που παράγειπολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης και επικοινωνίας.

Ο Κρατήρας είναι μια καλλιτεχνική δράση που υποστηρίζεται, οργανώνεται και πλαισιώνεται κυρίως από την κοινότητα του χορού ανοίγοντας το κάλεσμα σεκαλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο πιοέντονα θα αφήσει το αποτύπωμά του. Η πρακτική του Κρατήρα δημιουργήθηκε απότην ομάδα του οργανισμού κοινωνικής χορογραφίας RICE και πραγματοποιήθηκε γιαπρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σχολής χορού RSOD 2017 στο νησί της Ύδρας.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΗ συνολική δράση του “Κρατήρα” διαρκεί όσο υποστηρίζεται από τους συμμετέχοντεςκαι πραγματοποιείται συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Οκάθε συμμετέχοντας επιλέγει την επιθυμητή ημέρα και ώρα, και αναλαμβάνει μευπευθυνότητα να είναι παρών για την ώρα και την ημέρα που έχει επιλέξει.Για να συμμετέχετε στέλνετε ένα e-mail στο kratirasnow@gmail.com με τίτλο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ από το οποίο θα λάβετε τους συνδέσμους για να επιλέξετε ώρα και μέρασυμμετοχής. Στο e-mail θα σας απαντήσουμε με περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο και τοντρόπο λειτουργίας.Ο καλλιτέχνης δεσμεύεται κατ’ αρχήν να είναι στην ώρα του, και να ακολουθήσει τηνοδηγία. Κατά δεύτερον, δεσμεύεται να ενημερώσει σε περίπτωση που γιαοποιονδήποτε έκτακτο λόγο δεν μπορεί να παρευρεθεί την ώρα που δήλωσε συμμετοχή.