Με ανάρτηση του στα sovail media προτείνει μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη σειρά προτάσεων για τον Πολιτισμό και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο να ενωθούν και να προχωρήσουν για να σωθεί όλος ο χώρος της Τέχνης.
Απευθύνομαι στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Στους θεατρικούς παραγωγούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας όποιας μορφής.
Οι παρακάτω προτάσεις γίνονται κατόπιν έρευνας και όχι αυθαίρετα.
Αν νομίζετε ότι μπορώ να κάνω την όποια διευκρίνηση,με χαρά στη διάθεσή σας-μας.
Μετά το άνοιγμα των θεάτρων-το οποίο είναι επιτακτικό (τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες) θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα. Όλα τα σώματα. Οι ιδιοκτήτες των θεάτρων, οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες. Αυτό προκύπτει από τη μείωση των θέσεων και από τη δεδομένη επιφυλακτική στάση μιας μερίδας τουλάχιστον του κοινού.
1)Οι ιδιοκτήτες για τα φορολογικά έτη 2020-21 με μηδενικό Ε.Ν.Φ.Ι.Α για τα συγκεκριμένα ακίνητα.
2)Οι υπογεγραμμένες μισθώσεις θεάτρων για την περίοδο 20-21, να καλυφθούν κατά 30% από το κράτος. Η σχέση εκμισθωτή μισθωτή σε πρόσθεση αυτού του ποσού τού να τεθεί ότι θα είναι με ποσοστό επί του τζίρου των εισιτηρίων που θα κυμαίνεται ανάμεσα στο 5 με 10 %.
3)Ο Φ.Π.Α των εισιτηρίων θεάτρου για την περίοδο 20-21 να μηδενιστεί.
4)Οι εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς για την περίοδο 20-21 τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων (ηθοποιών, τεχνικών κτλ) να είναι 0 ευρώ.
5)Για την περίοδο 20-21 να μην υπάρξουν κόστη Δ.Ε.Κ.Ο.Να είναι μηδενικά.
6)Να ανοίξει τμήμα που θα υποχρεώνει τους παραγωγούς να δηλώνουν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες για την περίοδο 20-21.Σ´αυτές τις δηλώσεις θα γίνεται καταγραφή όλων των ηθοποιών που θα εργάζονται καθώς και χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα απασχολούνται.Ανάλογως με τις μέρες και το χρονικό διάστημα,το κράτος να επιδοτεί κάθε ηθοποιό με το ποσό των 150-450 ευρώ.(Για 2 φορές την εβδομάδα 150 ευρώ,για παραπάνω 450 ευρώ).Οι παραγωγοί θα υποχρεούνται να δίνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ με αυτό που θα δίνει το κράτος.
7)Η εφορία για τα φορολογικά έτη 20-21,να είναι στο ποσοστό του 10% για κέρδη μέχρι 50000 ευρώ και 14% για κέρδη άνω των 50000 ευρώ.
8)Τα χρέη προς το δημόσιο (εφορία,ασφαλιστικοί φορείς) και προς τις τράπεζες, για τους ιδιοκτήτες θεάτρων,για τις εταιρίες παραγωγής και για το σύνολο των καλλιτεχνών που δηλώθηκαν στο Μητρώο καλλιτεχνών να διαγραφούν κατά 25 % και το υπόλοιπο ποσό να ρυθμιστεί στις 180 δόσεις (χωρίς προσαυξήσεις) ή το συνολικό ποσό να ρυθμιστεί στις 320 δόσεις (χωρίς προσαυξήσεις).
Με αυτόν τον τρόπο οι ηθοποιοί κατοχυρώνονται με αξιοπρεπείς μισθούς.
Οι παραγωγοί θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο παραγωγικό έργο (Αμοιβές ηθοποιών, Αμοιβές συντελεστών, εργατικού προσωπικού, έξοδα διαφημιστικής προώθησης, κατασκευές σκηνικών κτλ),
Οι ιδιοκτήτες των θεάτρων διατηρούν μια ασφάλεια και ανακουφίζονται χωρίς να σκέφτονται να μετατρέψουν τα θέατρα σε σούπερ-μάρκετ, ενδεχομένως.
Καλό θα ήταν,να κανονιστεί μία συνάντηση με εκπροσώπους όλων των σωμάτων,ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή γραμμή,η οποία θα εκπροσωπηθεί από μία επιτροπή σε μία ενδεχόμενη συζήτηση με τα αρμόδια υπουργεία.
Προσωπικά, είμαι σε θέση να απαντήσω στην οποιαδήποτε ερώτηση με βάση οικονομικά στοιχεία και θα χαρώ να φανώ βοηθητικός.
Μακάρι,όλα να πάνε καλά και να γυρίσουμε σύντομα στο έργο μας.
Post Views: 0
Το Art and Press δημιουργήθηκε με σκοπό την πολιτική, πολιτιστική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών. Πίσω από τη λειτουργία του Art and Press υπάρχει μία ομάδα «ανήσυχων» ανθρώπων, που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς χώρους, στους οποίους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά όπου και όσο μπορούν. Η κοινή αγάπη των μελών της ομάδας μας για την πολιτική, τον πολιτισμό και γενικά την ενημέρωση, είναι η κινητήρια δύναμη για την παρακολούθηση, καταγραφή και παρουσίαση σε όλους εσάς, όσων συμβαίνουν. Δεν μας καθοδηγεί κανείς, δεν μας χρηματοδοτεί κανείς και ως εκ τούτου παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς λαμβάνουν χώρα. Η πορεία του Art and Press είναι συνεχόμενα και ραγδαία ανοδική όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών / αναγνωστών τόσο στην κύρια ιστοσελίδα όσο και στο κανάλι του Youtube.