Please enable JS

Το Μαξίμου καλύπτει τους υπεύθυνους για τη φύλαξη του Φουρθιώτη

Πώς απάντησε στην ερώτηση του Documento η Αριστοτελία Πελώνη.

Κατάχρηση του πλαισίου για την αστυνομική προστασία αναγνώρισε στην περίπτωση Φουρθιώτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την σκανδαλώδη χορήγηση αυξημένης προστασίας στον άλλοτε ατζέντη της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Ωστόσο η κυβέρνηση καλύπτει την «κατάχρηση» της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού δεν αναγνωρίζει ζήτημα ευθυνών της πολιτικής ή φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ερώτηση του Documento«Στην υπόθεση Φουρθιωτη, η ΕΛ.ΑΣ αρχικά αρνήθηκε ότι του είχε χορηγηθεί αστυνομική προστασία, αστυνομικοί από πέντε Τμήματα και ειδικό αυτοκίνητο. Εν συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι του αφαιρέθηκε η αστυνομική προστασία (που δεν είχε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ). Για την κυβέρνηση υπάρχει θέμα παραιτήσεων της πολιτικής ή φυσικής ηγεσίας; Σκέφτεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει το πλαίσιο της αστυνομικής προστασίας ώστε να μην πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι την φύλαξη προσώπων όπως ο κ. Φουρθιωτης;», η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία».

Το ερώτημα βέβαια που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ διά του αρμόδιου τομεάρχη του «τι συνδέει τον κ. Φουρθιώτη με την κυβέρνηση» παραμένει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ συνελλήφθη ψευδόμενη. Αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνιόταν ότι έχει χορηγηθεί αστυνομική προστασία όπως αποκάλυψε το Documento. Μάλιστα εξέδωσε και ένταλμα σύλληψης κατά του εκδότη μετά την μήνυση του κ. Φουρθιώτη, κάτι που εναπόκειτο στην διακριτική της ευχέρεια. Έδειξε έτσι ότι θεωρεί πως είναι υπεράνω ελέγχου και συμπεριφέρεται τιμωρητικά έναντι όσων τολμούν να ελέγχουν τις παρατυπίες της. Στην συνέχεια όμως και ενώ ο θόρυβος ήταν πολύ μεγάλος για να τον αγνοήσει, ενημερωθήκαμε ότι «αφαιρέθηκε η αστυνομική προστασία στον κ. Φουρθιώτη, κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη ο οποίος ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή να επανεξετάσει». Εν ολίγοις ο κ. Χρυσοχοΐδης υπέδειξε σαν υπεύθυνο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Το ερώτημα είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είχε ενημερωθεί υπηρεσιακώς, για τόσο σοβαρό θέμα; Από την στιγμή που ενημερώθηκε περίμενε τρεις ημέρες για να παρέμβει και αφού υπήρξε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κινηθεί με την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου;

Εν τέλει αφού όλοι παραδέχονται ότι υπήρξε, στην καλύτερη περίπτωση, καταχρηστική άσκηση της διάθεσης αστυνομικής προστασίας, δεν έχει κανείς ευθύνες;

 O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για την αφαίρεση της φρουράς του παρουσιαστή. Παράλληλα, μαθαίνω επίσης, ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μπαίνει μια τάξη στις αστυνομικές φρουρές διαφόρων προσώπων. Διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν πολλοί να διαθέτουν φρουρά και αστυνομική προστασία, χωρίς να γνωρίζει κανείς τους λόγους πως την απέκτησαν.

Για να ξέρετε: Η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”!!»

Πηγή: documentonews.gr