Ημερομηνία/Ώρα
19/03/2021
20:30 – 22:00
Ο Σπύρος Μοσχόπουλος εμφανίζεται για ακόμη μία φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη προσθέτοντας νέα έργα στην πολύχρωμη παλέτα του ρεπερτορίου που επιλέγει. Εκλεκτικές συγγένειες της πιανιστικής τέχνης σε τρεις φαινομενικά διαφορετικές μουσικές πτυχές: στην κλασική μουσική (Φρεντερίκ Σοπέν), στην τζαζ (Μπιλ Έβανς) και στο αργεντίνικο τάνγκο (Άστορ Πιατσόλα).
O λυρισμός και η ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη συνδιαλέγονται με το πάθος και το παλμό του τάνγκο νουβό καθώς και με την αδιόρατη μελαγχολία της μουσικής ενός μεγαλοφυούς τζαζίστα. Τα ακούσματα τελείως διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους, καταλήγουν να “δένουν” σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Ο πιανίστας πλαισιώνει το τρίπτυχο και με δικά του έργα – “σχόλια” στην νοσταλγική αναπόληση των μεγάλων συνθετών, με μουσικές από το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ Gallop (οff records).
Σπύρος Μοσχόπουλος, πιάνο
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021
Ώρα: 20.30
Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω facebook live streaming (@thf.gr).
Το Art and Press δημιουργήθηκε με σκοπό την πολιτική, πολιτιστική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών. Πίσω από τη λειτουργία του Art and Press υπάρχει μία ομάδα «ανήσυχων» ανθρώπων, που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς χώρους, στους οποίους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά όπου και όσο μπορούν. Η κοινή αγάπη των μελών της ομάδας μας για την πολιτική, τον πολιτισμό και γενικά την ενημέρωση, είναι η κινητήρια δύναμη για την παρακολούθηση, καταγραφή και παρουσίαση σε όλους εσάς, όσων συμβαίνουν. Δεν μας καθοδηγεί κανείς, δεν μας χρηματοδοτεί κανείς και ως εκ τούτου παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς λαμβάνουν χώρα. Η πορεία του Art and Press είναι συνεχόμενα και ραγδαία ανοδική όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών / αναγνωστών τόσο στην κύρια ιστοσελίδα όσο και στο κανάλι του Youtube.