Please enable JS

Aθανασία Κουρκάκη: Αν δεν σεβόμαστε το διπλανό μας χωρίς να μας νοιάζει από πού κατάγεται ή αν είναι άντρας & φοράει φούστα, δε θα πάμε μπροστ

Μίλησέ μας για την μουσικοθεατρική σας ομάδα ValSia.
Η ομάδα μας υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια. Το Σεπτέμβρη του 2015 η Βαλέρια μού έπαιξε στο πιάνο ένα τραγούδι που είχε γράψει, μου έδειξε και τους στίχους και εγώ άρχισα να αυτοσχεδιάζω. Έτσι προέκυψε το Endless Walk και έπειτα δουλέψαμε τραγούδια που αγαπάμε διασκευάζοντάς τα. Στην αρχή κάναμε κάποια live και στη συνέχεια ήρθε η “Σταχτομπούτα”, μετά το “Μικρό σπίτι στην Αθήνα” και τώρα το “The Proof Show”. Επιλέγουμε να συνδυάζουμε το θεάτρο με τη μουσική, γιατί έτσι εκφράζουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα θέματά που μας αφορούν.

Πιστεύεις ότι πρέπει συνέχεια να κρίνουμε και να κρινόμαστε;
Δυστυχώς ή ευτυχώς την κριτική δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το θέμα είναι να μάθουμε να κρατάμε αυτά που θα κάνουν καλό στην εξέλιξή μας. Κριτική μπορεί να μας ασκηθεί για πολλά. Από το αν μας πάει το καινούριο μας κούρεμα, το αν φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως θα έπρεπε, το αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας, μέχρι το πώς διαχειριζόμαστε τη ζωή μας και τις σχέσεις με τους γύρω μας. Αν μάθουμε να κρατάμε τα καλά από την κάθε κριτική που γίνεται με ωραίο και ευγενικό τρόπο, πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, γιατί το να ακούμε και τις άλλες απόψεις μας κάνει να έχουμε μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων.

KOURK2

Tι θα ήθελες να πάρει το κοινό μαζί του φεύγοντας από την παράσταση;
Πολλά πράγματα έχω στο μυαλό μου, οπότε ρώτησα μια φίλη και μου απάντησε τα εξής: Η κριτική δε θα έπρεπε να ορίζει τη ζωή μας αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα όπως η φιλία και η οικογένεια. Να είμαστε αληθινοί, αυθόρμητοι και ωα υποστηρίζουμε τις επιλογές μας και τις απόψεις μας. Να διασκεδάζουμε την κάθε στιγμή και να είμαστε χαρούμενοι με τα απλά πράγματα της ζωής. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του. Και ένας άλλος φίλος είπε ότι του προκάλεσε μια απέχθεια για τη βιομηχανοποίηση της μουσικής και της ωμής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.

Ποια ήταν η εμπειρία σου από την συμμετοχή σου στις «Άγριες Μέλισσες»;
Ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά και πέραν του άγχους της απειρίας μου, τη χάρηκα πολύ. Είμαι ευγνώμων για αυτή τη δουλειά, γιατί αφενός μου άρεσε πολύ ο ρόλος και τον δούλεψα με όρεξη και αφετέρου η συνεργασία μου με τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες ήταν εξαιρετική. Συζητήσαμε αρκετά για τις σκηνές, μου έδωσαν συμβουλές για πράγματα που δε γνώριζα και είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ώστε να δουλευτούν σωστά οι σκηνές. Είναι μια αξιόλογη σειρά και μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες στην ελληνική τηλεόραση.

KOYRK4

Τι σκέφτεσαι για την Ελλάδα του 2020;
Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά δυστυχώς όποτε σκέφτομαι την κατάσταση της χώρας μου και τη νοοτροπία μας σε πολλά θέματα με πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα πολιτικά, γιατί πιστεύω ότι και εκεί την ευθύνη την έχουμε εμείς. Κατηγορούμε κάθε φορά εκείνους που κυβερνούν χωρίς όμως να έχουμε ασκήσει το δικαίωμα της ψήφου. Από την άλλη βέβαια, έρχεται ο άλλος και σου απαντάει “Μα δε με εμπνέει κανένας για να πάρω την απόφαση που θέλω. Ποιό το νόημα να ψηφίσω;”. Και είναι σεβαστό. Σε γενικές γραμμές, αν δεν ανοίξουμε τα μυαλά μας σαν χώρα και αν δε μάθουμε να σεβόμαστε το διπλανό μας χωρίς να μας νοιάζει από πού κατάγεται, χωρίς να μας νοιάζει αν είναι άντρας και φοράει φούστα, δε θα πάμε μπροστά. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και εύχομαι σε εκείνους που πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους να το δουν αλλιώς, από την ανάποδη. Αυτό. Τότε κάτι καλό θα αρχίσει να γίνεται.

KOYRK3

Πληροφορίες για την παράσταση THE PROOF SHOW στο Red Jasper Theatre ΕΔΩ

 PROOF SHOW POSTER bd756b82

 

 

Array