Please enable JS

Δανάη Μιχαλάκη: Σαν κοινωνία, σίγουρα μπορούμε και καλύτερα!

Γιατί έχουν επιτυχία οι Άγριες Μέλισσες;

Σίγουρα παράγουν καλό μέλι! Και μην ξεχνάς αυτό που είχε πει και η Εύα Μουμούρη, που είχε παίξει την μάντισσα Σμαρώ, αυτό το ακριβό μέλι είναι από άγριες μέλισσες.

Κοίταξε να δεις είναι σίγουρα ένα καλογραμμένο σενάριο και σίγουρα το καστ των ηθοποιών είναι εξαιρετικό. Ακόμη και το ότι έχει νέους ηθοποιούς. Ο κόσμος θέλει να δει καινούργια πρόσωπα, πραγματικούς ηθοποιούς και νέα παιδιά. Φυσικά έχουμε και τους παλαιότερους και καταξιωμένους ηθοποιούς, αλλά νομίζω ότι πάνω από όλα, έχουμε προσπαθήσει να δείξουμε στον κόσμο μια εποχή, που δεν ξέραμε. Στην ουσία δείχνουμε πώς ήταν τότε η ζωή. Μια μερίδα του κόσμου έχει ταυτιστεί πολύ και κάποιοι ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι όντως γίνονταν όλα αυτά και ότι δεν τα έχει σκεφθεί απλά η σεναριογράφος Μελίνα Τσαμπάνη.

Ακόμα και το γεγονός ότι η “Δρόσω” πάει με τον άντρα της αδελφής της, είναι κάτι που γίνοταν τότε, κάτι που γίνεται και σήμερα.

Είναι σημαντικό στοιχείο επιτυχίας καιότι έχουμε προσπαθήσει να γνωρίσουμε στον κόσμο μια άλλη εποχή και από ότι φαίνεται το πετύχαμε και ο κόσμος το αγάπησε.

danai3

Η Δρόσω αποφασίζει να μην κάνει άμβλωση. Πώς βλέπει η Δανάη σήμερα, αυτό το σκληρό ζήτημα και με το δεδομένο της νομοθεσίας που υπάρχει πια στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια;

Σίγουρα οποιαδήποτε γυναίκα αποφασίζει να κάνει άμβλωση δεν είναι εύκολο. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να το κάνει. Φυσικά η Δρόσω, όντας 18 χρονών και σε μια άλλη εποχή, που ήταν παράνομο και επικίνδυνο λειτουργεί διαφορετικά από μένα. Ταυτόχρονα έχει σκοτώσει έναν άλλον άνθρωπο και σκέφτεται ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορεί να νιώθει λίγο ότι αυτό το παιδί την ενώνει με τον Νικηφόρο, αλλά στην ουσία απλά δεν μπορεί να το κάνει.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ στο να κάνει κάποιος άμβλωση σε οποιαδήποτε εποχή. Άλλωστε όταν μία γυναίκα προχωρά στην άμβλωση, ακόμη και στην σημερινή εποχή υπάρχουν κίνδυνοι. Μπορεί να σε επηρεάσει στο μέλλον, έστω κι αν είναι πια μια πολύ συνηθισμένη επέμβαση.

Από την άλλη, το να μην απαγορεύεται και να υπάρχει νομοθεσία είναι πολύ σωστό, γιατί αν τελικά αποφασίζει να το κάνει, θα έχει τους δικούς της σοβαρούς λόγους.

87062810 825286151231377 5890877504247300096 n

Γιατί δέχτηκες να παίξει στην παράσταση Μπλε του David Negrin;

Το δέχτηκα γιατί το είχα δει και εγώ πέρυσι και ήταν μία εξαιρετική παράσταση, που με άγγιξε. Μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο θέατρο κάτι βουβό. Είναι ένα έργο, που σε αφήνει να καταλάβεις και να πάρεις αυτό που θέλεις. Kαι μάλιστα το είχα ζηλέψει, με την καλή έννοια, για να κάνω και εγώ κάτι τέτοιο. Όταν βρεθήκαμε με τον David για κάτι άλλο, το έφερε η κουβέντα ότι θα ξανακάνει την παράσταση και ότι δυστυχώς δεν μπορούσε η άλλη κοπέλα η Αναστασία. Και έτσι μπήκα εγώ. Και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη.

danai2

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου στο Μπλε.

Κάνω ένα κορίτσι, ένα πολύ γλυκό κορίτσι, ένα παράξενο πλασματάκι που στην ουσία έρχεται και αναστατώνει τον κόσμο του άλλου ήρωα του αγοριού. Αναστατώνει τα πράγματα του και ψάχνει τον κόσμο του. Πράγμα που στην αρχή δεν του άρεσει, αλλά στην πορεία και το κορίτσι, τον συστήνει και στον δικό της κόσμο. Και κάπως έτσι ενώνονται. Και κάπως έτσι μπαίνει το μπλε στη ζωή τους.

.

Η ιστορία με την Δρόσω και την δημοσιότητα της τηλεόρασης θα κρατήσει ένα – δύο χρόνια. Αυτό πώς το αντιμετωπίζεις και πως θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου;

Σίγουρα η “Δρόσω” και η Δανάη ζουν τελείως διαφορετικές ζωές, με τελείως διαφορετικό τρόπο, σε άλλη εποχή και υπό άλλες συνθήκες. Ίσως μετά από δύο χόρνια που η Δρόσω δεν θα είναι πλεον στην δημοσιότητα να βρεθεί κάτι άλλο, που μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές. Όμως για μένα η δημοσιότητα δεν είναι το ζητούμενο.

Αγαπάω πολύ αυτήν τη δουλειά. Μπορεί να είναι μία παράσταση που θα έχει δέκα θεατές από κάτω, αλλά αν αυτή η παράσταση μου αρέσει και με γεμίζει τότε πραγματικά κάνω αυτό που θέλω.

DSCF8860jpg

Τι νοιώθεις για το 2020;

Το νιώθω πολύ δημιουργικό και μου αρέσει αυτό. Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, ότι είναι να ρθει, θα έρθει.

Νοιώθω πολύ καλά με αυτό που ζω και περνάω καλά.

Τώρα, γενικότερα σαν κοινωνία, σίγουρα μπορούμε και καλύτερα.

 

Πληροφορίες και προσκλήσεις για την παράσταση ΜΠΛΕ στο Θέατρο ΑΛΦΑ ΕΔΩ

danai01

Array