Please enable JS

Ο Νίκος Χρηστίδης περιοδεύει με τον Ροβινσώνα, εν μέσω πανδημίας με αισιοδοξία!

Έχετε ήδη ξεκινήσει περιοδεία, σχεδόν ένα μήνα, εν μέσω μίας καινούργιας περίεργης κατάστασης λόγω του κορονοϊού. Πώς πάτε, πώς είναι τα πράγματα, πώς λειτουργεί;

Είναι ένα τελείως διαφορετικό καλοκαίρι, δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. όχι μόνο σε σχέση με την περιοδεία, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά τον κόσμο, την επικοινωνία μαζί του, και την οικονομία. Ζούμε πρωτόγνωρες και όχι ευχάριστες εμπειρίες. Συνεχίζουμε – και ο καθένας πιστεύω – να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσει να συνεχιστεί η ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που ονειρευόμαστε Και να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στον πολιτισμό πανελλήνια. επικοινωνώντας με τον κόσμο και ειδικά τα παιδιά.

Αυτός ήταν και ο λόγος, της επικοινωνίας, για να βγείτε ξανά φέτος σε περιοδεία;

Ακριβώς. Ο λόγος που βγαίνει κάποιος καλλιτέχνης σε περιοδεία δεν είναι απλά οικονομικός. Η περιοδεία είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα, με αντίξοες συνθήκες.

Υπάρχουν φορές πού είναι όλα ωραία και εύκολα. Άλλες φορές είναι πολύ δύσκολα. Γενικά όμως είναι μία δύσκολη συνθήκη. Για να επιλέξεις να κάνεις περιοδεία, πρέπει να αγαπάς πάρα πολύ αυτό που κάνεις, να θες να επικοινωνήσεις στον κόσμο την τέχνη σου.

Το συγκεκριμένο καλοκαίρι είναι ένα πρόσφορο έδαφος για σένα, για να καταλάβεις πόσο πραγματικά αγαπάς αυτή τη δουλειά και πόσο θέλει το θέατρο να συνεχίσει να υπάρχει.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το θέατρο, να συνεχίσει να κάνουμε θέατρο Και παρόλες τις δύσκολες συνθήκες αποφασίσαμε να βγούμε περιοδεία με τον Ροβινσώνα και τον Κρούσο.

rovinsonas2

Από αυτό το συγκεκριμένο κείμενο, τι πιστεύεις ότι παίρνουν τα παιδιά, αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι;

Πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι όλη η οικογένεια βλέπει αυτή την παράσταση. Δεν ξεχνάμε τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Η πιο σημαντική αξία που προάγουν μέσα από αυτή την παράσταση είναι η αξία της αλληλεγγύης.Πόσο σημαντικό είναι να είσαι αλληλέγγυο και να έχεις τη διάθεση να επικοινωνήσεις με τον άλλον όσο διαφορετικός και αν είναι από σένα.

Αυτό απευθύνεται πρώτα σε μας και μετά το μεταδίδουμε στα παιδιά.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλα όμορφα πράγματα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στην παράστασή μας, και άλλα νοήματα. Και αυτό γιατί είναι πολλών αναγνώσεων το κείμενο.

Ο Ροβινσώνας Κρούσος είναι εμπνευσμένο από το γνωστό μυθιστόρημα “Ροβινσώνας Κρούσος” και έχει γραφτεί από δύο Ιταλούς (Νικο δεν ακουστηκαν τ ονοματα κ το τσιρκο). Είναι ένα υπέροχο κείμενο που μιλάει για 2 ναυαγούς που έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Δεν μιλάνε καν την ίδια γλώσσα.

Αναγκάζονται να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αυτό γίνεται μέσα από μία πολύ γλυκιά και αστεία διαδικασία. Είναι ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο έργο και χαιρόμαστε πάρα πολύ που το κάνουμε. Φέτος ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία. Και πραγματικά χαιρόμαστε για την απήχηση που έχει στον κόσμο.

rovinsonas3i

Πως νοιώθεις απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού, που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια;

Οι κρίσεις παίρνουν πολλά προβλήματα μαζί τους. Σκοπός είναι εμείς να αντιλαμβανόμαστε, που βρισκόμαστε και τι είναι το καλύτερο για την κοινωνία μας. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να το αναλύσω περισσότερο πέρα από το να πω, ότι πρέπει να έχουμε καλή διάθεση για να λειτουργούμε όσο πιο ανθρώπινα γίνεται. Αν λειτουργήσουμε με ανθρωπιά, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Τι προγραμματίζετε για τον ιδιαίτερο, λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, χειμώνα, που έρχεται;

Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε παρά μόνο να ονειρευόμαστε.

Καταρχάς θα συνεχίσει ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος.

Αλλά έχουμε δύο πράγματα ακόμη στα σκαριά. Έχουμε συμφωνήσει με τον Ντίνο Σπυρόπουλο να κάνουμε ένα έργο του, το οποίο θα δούμε πότε και πού.

Επίσης, στα σχέδιά μας είναι να ανεβάσουμε τον Ηρακλή και τους δώδεκα άθλους, που τον προετοιμάζαμε και πριν την κρίση του ιού. Οπότε αν πάνε όλα καλά ανέβηκε αυτό και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

 

Πληροφορίες για τις παραστάσεις στην Αττική ΕΔΩ

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-rovinsonas-kai-o-kroussos/

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙ – ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ – 20,30

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ – ΤΡΙΑΝΟΝ CINEMAX – 20:30
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΑΥΡΙΟ – ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ – 20:30
ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΧΑΡΝΕΣ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – 20:30

rovinsonas1

Array