Please enable JS

Το Σ.Ε.Η. καλύπτει την πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των ηθοποιών.

Μέσα σε αυτή τη περίοδο που ο κλάδος μας πλήττεται ανεπανόρθωτα το ΣΕΗ, σε συνεργασία με το ΤΑΣΕΗ και την Ομάδα Αλληλεγγύης των SupportArtWorkers, προσπαθώντας να στηρίξει τα μέλη του, ανακοινώνει δράσεις του και συνεργασίες με φορείς, οργανισμούς και δομές αλληλεγγύης:
1. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Α. Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου
Όποιος χρειάζεται παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης μπορεί να πάρει τηλέφωνο δηλώνοντας την ιδιότητά του και θα λαμβάνει την αντίστοιχη περίθαλψη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ιατρικούς κλάδους που θα καλύπτονται:
-Παθολογία
-Γυναικολογία
-Οδοντιατρική
-Ψυχολογική υποστήριξη
-Φυσικοθεραπεία
-Εμβόλια για τα παιδιά
-Συνταγογράφηση
-Παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις
Εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων (παθολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπαιδικοί, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, ψυχίατροι, νευρολόγοι) παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τους ασθενείς να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς. Μετά την παρακολούθηση των ασθενών από τους γιατρούς του Πολυϊατρείου, τους χορηγούνται τα απαραίτητα φάρμακα.
Επίσης, θα παρέχεται υλική και ψυχολογική βοήθεια, είτε εξ αποστάσεως είτε με κατ’ οίκον επίσκεψη, σε ηλικιωμένους καθώς και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή χρόνιες παθήσεις που δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν, ενώ παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει τη δυνατότητα ένταξης σε διαδικτυακή συντροφιά, μοναχικών ηλικιωμένων μελών, τα οποία με τη βοήθεια tablets που θα τους παρέχουν οι γιατροί του κόσμου δωρεάν θα μπορούν να κρατούν ο ένας στον άλλο διαδικτυακή «συντροφιά».
Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα σε μέλη εγγεγραμμένα στο ΤΑΣΕΗ που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική συμμετοχή ασφαλισμένου για την εκτέλεση των συνταγών τους, να φέρνουν τη συνταγή στην γραμματεία του ΤΑΣΕΗ και αφού καλυφθεί το ποσοστό συμμετοχής από τους “Γιατρούς του Κόσμου” θα αγοράζονται τα φάρμακα και θα διανείμονται στον ασφαλισμένο.
Info:
Αθήνα
Σαπφούς 12
Τ.Κ. 105 53
T: (+30) 210 32 13 150
Τ:(+30) 210 32 36 222
F: (+30) 210 32 13 850
info@mdmgreece.gr
Θεσσαλονίκη
Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς),
Τ.Κ. 546 30,
Τ/F: (+30) 2310 56 66 41
T/F: (+30) 2135 31 42 06
Β. Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
Τα μέλη του ΤΑΣΕΗ μπορούν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο (Εξετάσεις/ νοσηλεία)
Τηλέφωνα γραμματείας: 210 3501515 και 210 3501516
Γ. Κοινωνικά Φαρμακεία
Όσοι έχουν ανάγκη από φάρμακα ή επιθυμούν να δωρίσουν φάρμακα, μπορούν να αναζητήσουν τον τρόπο στο site ή στην εφαρμογή givemed και συγκεκριμένα:
α. Για αναζήτηση κοινωνικών φαρμακείων στην περιοχή σας, σε λίστα ή χάρτη: https://givmed.org/el/koinonika-farmakeia-mko/
β. Για δωρεά φαρμάκων: https://givmed.org/el/dorea-farmakon/
Δ. Μαιευτικό, γυναικολογικό και χειρουργικό κέντρο ΛΗΤΩ
Προσφέρεται η διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, τεστ Παπανικολάου και ψηφιακής μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές έως 31/12/20. Συγκεκριμένα:
Βιοχημικές εξετάσεις:
Για ασφαλισμένους: Συμμετοχή Ασφαλισμένου – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: Τιμή ΦΕΚ
Ψηφιακή Μαστογραφία:
Για ασφαλισμένους: 5,50€ – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: 35€
Τεστ Παπανικολάου:
Για ασφαλισμένους: Δωρεάν – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
Για ανασφάλιστους: 8€
Γυναικολογική/Μαιευτική επίσκεψη:
Για ασφαλισμένους & ανασφάλιστους: Δωρεάν, κατόπιν ραντεβού
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Για βιοχημικές εξετάσεις, ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι ενδιαφερόμενοι να έχουν προμηθευτεί παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ πριν το ραντεβού τους στο ΛΗΤΩ. Περαιτέρω, προκειμένου να διασφαλιστεί μια άριστη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στέλνουν με email στο solidarity.sawgreece@gmail.com, την επιθυμία να λάβουν κάποια από τις προσφορές του ΛΗΤΩ με θέμα:
“ΛΗΤΩ – βιοχημικές εξετάσεις”
“ΛΗΤΩ – Ψηφιακή Μαστογραφία”
“ΛΗΤΩ – Τεστ Παπανικολάου”
“ΛΗΤΩ – γυναικολογική ή μαιευτική επίσκεψη”
καθώς και ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, επάγγελμα, ΑΜΚΑ. Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερώνονται με email για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ισχύουν οι τιμές της προσφοράς.
2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Όποιος συνάδελφος βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια μπορει να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από την έδρα της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο ΆΛΛΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ”, Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός.
3. ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ ΓΕΥΜΑΤΩΝ
Από τα γραφεία του ΤΑΣΕΗ, κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία, μπορούν τα μέλη μας, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, να προμηθεύονται προϊόντα και έτοιμα γεύματα, προσφορά των: «Όλοι Μαζί Μπορούμε», «Δεσμοί Αλληλεγγύης» Αγίας Παρασκευής, Σουβλάκια ο «Πρόεδρος»
4. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ο.Ν.)
Με την επίδειξη της ταυτότητας των Σωματείων μας, ολοι οι συνάδελφοι θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και να αγοράζουμε τα είδη του ΠΟΝ (τρόφιμα, ρουχισμό, είδη σπιτιού, έπιπλα, υπηρεσίες κομμωτηρίου, βενζίνη, σέρβις και άλλα), τα οποία τιμώνται ως και 50% φθηνότερα σε σχέση με την τρέχουσα εμπορική τους αξία. Στο κτιριακό συγκρότημα του ΠΟΝ, Ιεράς οδού 102. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, 13.30 με 21:00 και Σάββατο 9:00 με 15:30.
5. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Επειδή βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με μια δύσκολη εργασιακή συνθήκη και οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα, και οι ανάγκες διευκρινίσεων είναι πολλές, η ομάδα Αλληλεγγύης των Support Art Workers βρίσκεται σε επαφή με λογιστές που θα μπορούσαν να κατατοπίσουν τον εκάστοτε καλλιτέχνη πάνω σε επιμέρους ζητούμενα που μπορεί να σχετίζονται με το λογιστικό πλαίσιο. Οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες της ομάδας Αλληλεγγύης θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική που θα αφορά: ανάλυση του θέματος, ενημέρωση σε σχέση με την ύπαρξη ή μη ανάγκης λογιστικής δράσης, παραπομπή σε αρμόδιο φορέα κλπ.
Στείλτε το ζήτημα σας στο μέηλ: solidarity.sawgreece@gmail.com με την ένδειξη Λογιστικό Ζήτημα (αν αφορά ζήτημα λογιστικού – φοροτεχνικού πλαισίου).
6. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Α. Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας
Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, που αγαπούν την Τέχνη και θέλουν στη δύσκολη φάση που περνάει ο χώρος μας λόγω της πανδημίας να ανταποδώσουν κάτι από τη χαρά και το συναίσθημα που έχουν δεχτεί από εκείνη μέσα στα χρόνια, προσφέρουν εθελοντικά από μία έως δύο 45λέπτες διαδικτυακές συνεδρίες την εβδομάδα (είτε ψυχιατρικές για φαρμακευτική αγωγή είτε ψυχολογικής υποστήριξης), για σύνολο δέκα συνεδριών, για κάθε ενδιαφερόμενο/η που χρειάζεται υποστήριξη ψυχιατρική ή ψυχοθεραπευτική.
Info:
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
solidarity.sawgreece@gmail.com με θέμα:
“Ατομικές συνεδρίες”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Β. Διαλογισμός σε ομάδα από το Choros centre
Modern meditation, μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης του Time Therapy σε online group με την Ανατολή Καραμανίδου και τον Γιώργο Παυλίδη.
Info:
– Κάθε Τετάρτη 9:15
Qigong
&
19.00
Taiji-reeling silk
– Δήλωση συμμετοχής στο email:
solidarity.sawgreece@gmail.com με θέμα:
“Διαλογισμός”
– Κόστος: Δωρεάν
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
– Υπεύθυνοι διαλογισμού:
Γ. Δίκτυα, δομές, ομάδες κρατικές ή μη και ιδιώτες που προσφέρουν εθελοντική εργασία ή δωρεάν υποστήριξη ως έργο ή ως εθελοντές (η παρακάτω λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς):
α. Συνύπαρξη, δίκτυο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης και Πολιτισμού:
Υποστηρικτικό δίκτυο αλληλεγγύης, που σκοπό έχει την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης σε όσους στερούνται αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.
Info:
β. ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ: Υποστηρικτικές – Συμβουλευτικές συνεδρίες.
Ο κύκλος των συναντήσεων θα περιλαμβάνει αρχικά 5 υποστηρικτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες και θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης, κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου και συν- αξιολόγησης από τον/την θεραπευτή/τρια, για ακόμα 5 συναντήσεις.
γ. Ξένιος Ζευς:
Το Κέντρο Ημέρας παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης ανοιχτού τύπου. Σκοπός του είναι η πρόληψη της εκδήλωσης ψυχικών διαταραχών και υποτροπών, η αποφυγή των εισαγωγών και επανεισαγωγών σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, η ψυχοκοινωνική επανένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, η υποστήριξη της οικογένειας, η υποστήριξη του πληθυσμού της κοινότητας σε θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία, καθώς και η ανάληψη δράσεων για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Παράλληλα, το Κέντρο Ημέρας αποτελεί χώρο κλινικής άσκησης νέων λειτουργών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εθελοντών.
Info:
– Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 210- 9022010, ώρες 8:00 με 20:00.
Στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέες δράσεις μας.
Array