Please enable JS

Βασίλης Τσιγκριστάρης: «Πιστεύω ότι υπάρχει μία ανάκαμψη, σε σύγκριση με το 2015, όπου υπήρχε μια γενικευμένη κατάθλιψη!»

Μίλησέ μας για την Κάρμεν και την συνεργασία σου μαζί της.

Είναι μια πολύ όμορφη συνεργασία. Την Κάρμεν την αγαπώ πολύ, την εμπιστεύομαι.

Θεωρώ ότι  επάξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, με τόσο πετυχημένες παραστάσεις.

‘Εχει πολύ ωραία αισθητική, πολύ καλούς συνεργάτες και έχουμε ταιριάξει πολύ.

 

Πες μας για την φετινή σας παράσταση «Θησέας και Μινώταυρος».

Οι παραστάσεις μας λειτουργούν πάρα πολύ με το κοινό και θεωρώ ότι κάθε χρονιά είναι πιο καλές.

Μου αρέσει πολύ το φετινό μας έργο και οι βασικοί μου ρόλοι Αιγέας και Μινώταυρος. Έχουμε συνδυάσει πολύ ωραία το χιούμορ, το οποίο περνάει στο κοινό,. Άλλωστε πάντα υπάρχει το ρίσκο, αν θα περάσει ή όχι. Ναι είμαι περήφανος.

 tsigkri3

Για την Χριστίνα Κουλουμπή, τι έχεις να πεις.

Είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα, τρομερά ταλαντούχο. Θα ξεκινήσω με τα σκηνικά και τα κοστούμια της που είναι πάντα υπέροχα.  Λειτουργεί με ένα πολύ ωραίο συνειρμικό τρόπο, έχει πολύ ευφάνταστες ιδέες, που σοκάρεσαι πως από πολύ απλά αντικείμενα μπορεί να βγάλει ένα σκηνικό που δεν φαντάζεσαι. Κι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο πράγμα για όλα τα είδη του θεάτρου, και όχι μόνο στο παιδικό. Απλά  εδώ που υπάρχει αυτό το παιχνίδι, ταιριάζει ακόμα πιο πολύ.

Με τη Χριστίνα έχουμε ταιριάξει πάρα πολύ. Φέτος κάνει τις αφηγήσεις μας φέτος, τραγουδάει πολύ όμορφα. Και στην σκηνοθεσία είναι πάντα δίπλα μας και προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από όλους μας. Την εκτιμώ πάρα πολύ.  Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον.

 

Μίλησέ μας για το δικό σου έργο την «Μπομπονιέρα».

Πάμε δεύτερη φορά την παράστασή μας. Την είχαμε παρουσιάσει στο Bob Theater Festival, τον Μάιο του 2018. Είχαμε πάει πάρα πολύ καλά. Ήταν εισπρακτικά η πιο πετυχημένη παράσταση στο  φεστιβάλ.

Είναι το δεύτερο δικό μου θεατρικό έργο μετά το “Θύμησε μου γιατί ήρθαμε εδώ” στο Θέατρο Βαφείο. Είναι ένα πολύ προσωπικό έργο, μια κωμωδία με μαύρα στοιχεία για΄τι όλοι έχουμε κάτι μαύρο, αλλά και κάτι άσπρο μέσα μας.

 Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία. Τα  παιδιά, η Κατερίνα Γεωργάκη και ο Τάσος Δέδες είναι εξαιρετικοί. Ο Μάνος Καναβός το έχει αγαπήσει και το έχει σεβαστεί πραγματικά το κείμενο και τον εκτιμώ γι αυτό. Αναμένω πως και πως να ξεκινήσουμε.

Το πολύ ωραίο είναι ότι όσοι θεατές είχαν δει την παράσταση, είχαν ταυτιστεί με κάποιον από τους ήρωες. Ο λόγος είναι σύγχρονος, απλός, δεν έχει “βαρυγδουπιές”, αλλά έχει σοβαρά στοιχεία.

 

Τι  περίμενεις από το θέατρο;

 Δεν με νοιάζει πια συγκεκριμένα τι ρόλους θα παίξω γιατί το γνωρίζουμε ότι δεν θα γίνεται να κάνουμε όλους τους ρόλους που φανταζόματε, όπως και ότι δεν θα γνωρίσουμε όλους τους ανθρώπους που θα θέλαμε. Θα ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους, διαφορετικούς ρόλους μεταξύ τους. Με ελκύει και το κλασικό, αλλά και το αρχαίο θεάτρο. Με ελκύει οτιδήποτε μεγάλο, αλλά αύριο μπορεί να σου πω το ανάποδο. Γιατί και τα σύγχρονα έργα μ αρέσουν πάρα πολύ, εξάλλου γράφω κι εγώ σύχρονο.

 Θα ήθελα πραγματικά να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές συνεργασίας με διαφορετικό κόσμο να μάθω περισσότερα πράγματα. Να εξελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται. Είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μου αρέσουν τα πάντα από μία ταινία της Marvel,  ως τον Μακμπεθ.  Επειδή  απλά χαίρομαι τη διαδικασία, δεν σκέφτομαι το αν θέλω τους τάδε σκηνοθέτες ή ρόλους. Χαίρομαι πολύ το θέατρο και μ αρέσει να είμαι υπαρκτός σε αυτό, όταν υπάρχουν τα σωστά δεδομένα, είτε είναι κωμωδία είτε αρχαίο δράμα.

  tsigri2

 Τι σκέφτεσαι για την Ελλάδα  2019;

Θέλω να παραμένω αισιόδοξος. Πιστεύω ότι υπάρχει μία ανάκαμψη κυρίως στη διάθεση  των ανθρώπων, σε σύγκριση με την Ελλάδα του 2015, όπου υπήρχε μια γενικευμένη κατάθλιψη. Τώρα οι άνθρωποι είναι κάπως πιο αισιόδοξοι. Φυσικά είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν αλλάζουν εύκολα. Η ιστορία μας το αποδεικνύει αυτό στην περιόδο των 200 ετών του ελληνικού κράτους.

Οι προσωπικές φωτογραφίες του Βασίλη Τσιγκριστάρη είναι του Λεωνίδα Βασιλόπουλου. 

Πληροφορίες για την παράσταση “Μπομπονιέρα στο Vault ΕΔΩ

Boboniera 1 3a7fdd04

Πληροφορίες για την παράσταση  “Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” της Κάρμεν Ρουγγέρη ΕΔΩ

thiseas2

Array