Please enable JS

Ο ανερχόμενος Αλντιόν μιλάει για το πρώτο του single & όχι μόνο!

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα συνέχεια στο χέρι κάτι το οποίο έμοιαζε με κιθάρα ή μικρόφωνο. Πιο χαρακτηριστικά, θυμάμαι ότι προσπαθούσα να μιμηθώ τον έναν και μοναδικό Αντώνη Βαρδή με τον οποίο μεγάλωσα και θαυμάζω έως σήμερα. Στα 10 μου χρόνια είπα στους γονείς μου πως θέλω να μάθω κιθάρα. Δεν πέρναγε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μπορέσω να τραγουδήσω. Δύο χρόνια μετά ο δάσκαλος της κιθάρας με παρότρυνε να πω ένα τραγούδι στην εκδήλωση που διοργανώναμε τότε και κάπως έτσι ξεκίνησα. Μεγαλώνοντας λοιπόν, με τον καιρό, επιβεβαιωνόμουν ολοένα και περισσότερο ότι αυτό θέλω να κάνω στην ζωή μου. Να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μουσική. Ήταν και είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

 Μίλησέ μας για το τελευταίο σου τραγούδι.

Το πρόσφατο τραγούδι μου, το “Πόσο Θα’ Θελα”, αποτελεί το ντεμπούτο μου στην δισκογραφία και κυκλοφορεί από την Minos EMI/ Universal. Ένα υπέροχο τραγούδι σε στίχους του Νίκου Βαξεβανέλη και μουσική του Τάσου Παναγή που πρωτοερμήνευσε ο Ανδρέας Στάμος την δεκαετία των 00’s. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τους συνεργάτες που είχα γιατί έγινε μια εξαιρετική δουλειά και στο θέμα παραγωγής-ενορχήστρωσης αλλά και της οπτικοποίησης του τραγουδιού. Την παραγωγή-ενορχήστρωση ανέλαβε ο Αποστόλης Μαλλιάς, ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς παραγωγούς, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Το παζλ συμπληρώνουν οι εξαιρετικοί μουσικοί που τον πλαισίωσαν στην ηχογράφηση. Την σκηνοθεσία του video clip μας υπογράφει ο ιδιαίτερα κινηματογραφικός Danny Ntarlas, που με τις συμβουλές του και τις ιδέες του βγήκε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

 

Πιστεύεις ότι η τέχνη μπορεί να προσφέρει σε περιόδους δύσκολες στον άνθρωπο, όπως η σημερινή;

Η τέχνη είτε βιώνουμε δύσκολες περιόδους είτε είμαστε σε κανονική ροή πάντα έχει να προσφέρει στον άνθρωπο. Κάθε μορφή τέχνης, μουσική, θέατρο, χορός, ζωγραφική, δίνει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του καταφύγιο ανακαλύπτοντας τον εαυτό του και δίνοντας του την ευκαιρία να επικοινωνήσει τα συναισθήματα, τις προσδοκίες του. Λειτουργεί σαν μια μορφή λύτρωσης.

aldion1


Τι σκέφτεσαι για την υγειονομική κρίση, αλλά και την νέα οικονομική κρίση, (που έχει ήδη αρχίσει);

Δυστυχώς όσον αφορά την υγειονομική κρίση καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που ξέραμε μέχρι την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού. Ένας αόρατος εχθρός μας δοκιμάζει τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά αφού μετά από δύο lock down πρώτη από όλους πόνεσε η οικονομία της χώρας. Όσο πιο σύντομα συμφιλιωθούμε με την “νέα προσωρινή ζωή” μας, παλέψουμε και συνεργαστούμε, προστατεύοντας πρώτα τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από όλο αυτό.

 

Δείτε εδώ το official video clip σε σκηνοθεσία Danny Ntarlashttps://youtu.be/4u86pg-n5AM


Πώς μπορεί ένας μουσικός να προωθήσει τη μουσική του σήμερα και να είναι και επαγγελματικά αποκατεστημένος; 

Υπάρχουν, πραγματικά, πολλοί τρόποι για να προωθήσει ένας καλλιτέχνης τη δουλειά του στις μέρες μας. Καταρχάς, το πιο προφανές, το διαδίκτυο, που είναι πλέον η καθημερινότητα μας. Όλοι λίγο πολύ ασχολούνται με αυτό και έχουμε δει καλλιτέχνες να αναδεικνύονται από την αγάπη του κόσμου μέσω YouTube & Social media. Φυσικά, έχοντας ενταχθεί σε μια δισκογραφική εταιρεία, όπου υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που ξέρουν πώς να σε χειριστούν και να σε βοηθήσουν, προχωράς αρκετά πιο δυναμικά. Ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να κερδίσει τον κόσμο μέσα από τα τραγούδια του, τις εμφανίσεις του, το ραδιόφωνο και να μοιράζεται την δουλειά του με σωστά και σταθερά βήματα.

 

Βρείτε το τραγούδι ΠΟΣΟ ΘΑ ΄ΘΕΛΑ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://aldion.lnk.to/PosoThaThelaPR

 

Θα πήγαινες εξωτερικό για τη μουσική και σε ποια χώρα;

Σίγουρα θα είχε τρομερό ενδιαφέρον και θα αποκτούσα αρκετές γνώσεις και σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα ήταν κλειδί για την πορεία μου στην μουσική και αν επέλεγα μια χώρα, εκτός της Ελλάδας, να εξελιχθώ, αυτή θα ήταν η Αμερική. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά όμως στην ερώτηση αυτή. Κατά την γνώμη μου η χώρα η οποία μπορεί να μου προσφέρει αυτά που θέλω αυτή την στιγμή είναι η Ελλάδα, βλέποντας το είδος που υπηρετώ και τα βήματα που έχω στο μυαλό μου να ακολουθήσω δισκογραφικά και καλλιτεχνικά. Και καλό είναι να υποστηρίζουμε την χώρα όπου ο κόσμος έμαθε, αγάπησε και εξέλιξε το λαϊκό τραγούδι.

Τι σκέφτεσαι για τις λέξεις ρατσισμό και φασισμό, που αναβιώνουν ΄πάντα σε κάθε νέα κρίση;

  Ίσως να φαίνεται ότι οι δύο αυτές έννοιες με το πέρασμα των χρόνων αποδυναμώνονται, όμως με ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν εξαλείφονται πλήρως. Η αλήθεια είναι πως όντας ένα παιδί με καταγωγή από την Αλβανία ποτέ δεν βίωσα ρατσισμό, ούτε στα σχολικά μου χρόνια ούτε στα επαγγελματικά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Οπότε ήταν μια κατάσταση ξένη για μένα και σαν τρίτος και σαν παιδί, προσπαθούσα να καταλάβω πως μπορεί να σκέφτεται η κάθε πλευρά ξεχωριστά και αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσα να αντιδράσω. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η μαζική αλλαγή έρχεται από την προσωπική δουλειά και την εξέλιξη του εαυτού μας σαν μονάδες.


Πληροφορίες για το νέο τραγούδι του Aldion ΕΔΩ

125239360 706908540208237 8722206385439772998 n

Array