Please enable JS

Damiano Milano – Είκοσι χρόνια δημιουργίες

 1. Είκοσι χρόνια δημιουργίας στο χώρο της μόδας. Μιλήστε μας πώς ξεκίνησε το όραμα Damiano Milano;

Το όραμα ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία όπου έκανα σχέδια, σε ότι χαρτί έβρισκα, με ρούχα γυναικεία και ανδρικά, εκδηλώνοντας έτσι την καλλιτεχνική μου πλευρά. Αυτό συνεχίστηκε και στην εφηβεία όπου πια με είχε κερδίσει έτσι όταν τελείωσα τις σπουδές μου στα οικονομικά ασχολήθηκα και επαγγελματικά. Ξεκίνησα με το δύσκολο ρούχο όπως το δέρμα και την γούνα και αργότερα με ιδιαίτερα υφάσματα όπως αυτά που χρησιμοποιώ και σήμερα.

 

 1. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ενώ κάποιες εταιρείες στο χώρο της ένδυσης κλείνανε η Damiano Milano είχε ανοδική πορεία. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Πιστεύω πως όταν κάτι σου αρέσει πολύ , σου δίνει ζωή και αντέχεις να ασχολείσαι πάρα πολλές ώρες μαζί του χωρίς να έχεις γνώση του τι συμβαίνει έξω αυτό έκανα και εγώ ασχολήθηκα με την δημιουργία ρούχων, το πάθος μου, και ταυτόχρονα τη σωστή προώθηση τους σε σημείο που δεν  καταλάβαινα ότι υπάρχει κάποια κρίση έξω γιατί μέσα υπήρχε άνθηση. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτό που μου άρεσε, στόχος μου ήταν η ποιότητα και η προσιτή τιμή που είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ καλό πελατολόγιο που συνεχώς μεγαλώνει.

Βάση όλων, οι μηδενικές οφειλές σε ότι αφορά την βιωσιμότητα της επιχείρησης ώστε να είναι κερδοφόρα και έτσι κατάφερα να  κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

PHOTO 3

 1. Η περίοδος που διανύουμε εξαιτίας του Covid19 έχει φέρει επίσης μια οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι θα έχει επιπτώσεις αυτό στην αγορά της ένδυσης;

Νομίζω πως και πριν από τον Covid 19 υπήρχε μία σχετική κρίση στην αγορά ένδυσης και αυτό γιατί ο κόσμος δεν έχει τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες όπως παλιότερα με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μεγάλες αλυσίδες ρούχων που έχουν οικονομικά ρούχα αλλά όχι και ποιοτικά .

Σίγουρα ο Covid 19  έδωσε ένα τελειωτικό χτύπημα στην αγορά αγαθών, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκλωβιστούν μέσα στα σπίτια τους οπότε ήταν περιττή η αγορά ρούχων καθώς δεν μπορούν ο να βγουν να διασκεδάσουν, να ντυθούν να εντυπωσιάσουν.

 PHOTO 9

 1. Αυτή την περίοδο παρουσιάζετε την φθινοπωρινή σας συλλογή.

Με ποια κριτήρια κάθε σεζόν δημιουργείτε την κολεξιόν σας;

Σίγουρα βασικό κριτήριο είναι οι γενικές τάσεις της μόδας αλλά περισσότερο είναι η έμπνευση που δημιουργείται μέσα από το ύφασμα γιατί βλέποντας ένα ύφασμα έρχεται στο μυαλό μου η ιδέα για την δημιουργία και η μεταμόρφωση του σε ένα όμορφο ρούχο.

Τα κριτήρια δεν είναι πάντα τα ίδια, θα μπορούσα να πω πως είναι ρούχα που δημιουργούνται επειδή υπάρχουν ανάγκες για να δημιουργηθούν και είναι ρούχα που δημιουργούνται επειδή μας αρέσει να παρουσιάζουμε κάτι πιο εντυπωσιακό κάτι πιο φανταχτερό, οπότε κυμαίνονται τα κριτήρια με τη διάθεση μας σίγουρα πάντως ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις της μόδας.

 

 1. Θεωρείτε ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τις τάσεις της μόδας;

Σίγουρα μία μεγάλη κατηγορία γυναικών  ακολουθούν με ενθουσιασμό τις τάσεις της μόδας , αρκεί μια διαφήμιση ή μια προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προσωπικά πιστεύω ότι το να ακολουθήσεις τις νέες τάσεις μας δίνει ζωή, αρκεί να γνωρίζουμε τι μας ταιριάζει και να μην κατευθυνόμαστε από αυτές.

Το ρούχο είναι προέκταση του εαυτού μας, δηλώνει αυτό που πραγματικά είμαστε και αυτό που θέλουμε να περάσουμε προς τα έξω, οπότε κάποιοι από εμάς ακολουθούν την μόδα για να είναι μέσα στα πράγματα και κάποιοι διατηρούν τη σιγουριά του κλασικού.

 PHOTO 6

 1. Εκτός από τη γυναικεία συλλογή έχετε και την ανδρική. Υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις μεταξύ των ανδρών και των γυναικών; Πού δίνουν περισσότερο έμφαση οι γυναίκες και πού οι άνδρες;

Ναι, υπάρχουν και οι δύο συλλογές παρατηρώ πως οι άντρες δεν είναι τόσο πολύπλοκοι όσο οι γυναίκες. Κάνω συνήθως δύο με τρείς προτάσεις και αυτό που τους προτείνω το διαλέγουν με βάση το προσωπικό τους στυλ που είναι και βασική τους απαίτηση.

Με τις γυναίκες ισχύει κάτι διαφορετικό, στη γυναίκα θα πρέπει σίγουρα να της προτείνεις δύο και τρεις επιλογές αλλά πάντα θα θέλει, ειδικά όταν υπάρχει και μία πληθώρα επιλογών, να δοκιμάσει τα πάντα, κάποιες  φορές ίσως και ρούχα τα οποία δεν της ταιριάζουν προκειμένου να τα δοκιμάσει. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικές αλλά αν ακολουθήσουν τις συμβουλές του σχεδιαστή  ή του στυλίστα τους σίγουρα θα πετύχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα είναι κομψό και θα το υποστηρίζουν.

 

 1. Υπάρχουν κάποια μυστικά που πρέπει να ακολουθούν οι γυναίκες και οι άνδρες για να μη πέφτουν σε στιλιστικά ατοπήματα;

Το μοναδικό μυστικό που θεωρώ ότι υπάρχει είναι να βρουν το προσωπικό τους στυλ και φυσικά να προσαρμόσουν τη μόδα  σε αυτό πάντα με τη βοήθεια καταρτισμένων ανθρώπων. Καλύτερα να κάνουμε μια εμφάνιση με κάτι πιο διαχρονικό-κλασσικό παρά με κάτι ξένο από τον εαυτό μας μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας, άλλωστε τη μόδα τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας.

Στην Ελλάδα παρατηρώ μία απλοποίηση σε όλα , δεν υπάρχει πλέον ο ενδυματολογικός κώδικας με αποτέλεσμα να βλέπουμε καλεσμένους σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις ντυμένους κατώτερα της περίστασης.

 PHOTO 12 

 1. Τι υλικά χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία της κολεξιόν σας; Kαι ποια από αυτά αγαπάτε περισσότερο για τις δημιουργίες σας;

Κάθε εποχή έχει και τα δικά της. Όσον αφορά το καλοκαίρι, τα αέρινα υφάσματα είναι η μεγαλύτερη μου  προτίμηση για τη δημιουργία ρούχων, χρησιμοποιούμε μετάξι, σατέν, οργάντζες, και ειδικά φέτος μουσελίνα.

Όταν θέλουμε ρούχα πιο λαμπερά τότε πάνω σε όλα αυτά τα ιδιαίτερα υφάσματα προσθέτουμε πέτρες.

Σε ότι έχει να κάνει με τον χειμώνα, κασμίρια, τεσούτο, βελούδο σατέν, μοχέρ και δέρμα  παίρνουν την θέση τους για να δημιουργηθούν κομψά σύνολα για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα πανωφόρια. Οι πέτρες φυσικά δεν λείπουν ποτέ.

 

 1. Μπορεί να ξανακερδίσει η υψηλή ραπτική τη θέση που έχασε τις τελευταίες δεκαετίες από το pret a porter;

Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Από την μία πλευρά αυτό έχει να κάνει με την οικονομία στη χώρα μας και με την κατάσταση της οικονομίας του πλανήτη γενικότερα που οδήγησε στην απλοποίηση του ντυσίματος και από την άλλη σε ένα νέου τύπου styling που προτείνει ένα τζιν παντελόνι κι ένα τοπ στολισμένο για βραδινή εμφάνιση για παράδειγμα.

Το απλό δεν είναι για όλες τις περιστάσεις .

Το pret a porter έχει την θέση του στους καιρούς που διανύουμε , το ενθαρρυντικό όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν, για τις εκδηλώσεις και στις εμφανίσεις τους, να ράψουν κάτι μοναδικό και αποκλειστικό για να ξεχωρίσουν!

damian6

Ο Damiano Milano

δημιουργεί για το φθινόπωρο του 2020

Ο οίκος Damiano Milano με 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα, στο χώρο της μόδας, παρουσιάζει τις νέες του φθινοπωρινές δημιουργίες για την γυναίκα και τον άντρα. Δημιουργίες μοναδικές, που προσαρμόζονται για το κάθε άτομο, ανάλογα με την προσωπικότητα του, φτιάχνοντας ένα ξεχωριστό προσωπικό στυλ, που καλύπτει όλο το 24ωρο.

Πρωινές άνετες επιλογές για το γραφείο, απογευματινά ξεχωριστά σύνολα για τον ελεύθερο χρόνο, βραδινές υψηλής ραπτικής επιλογές για μοναδικές στιγμές για τον άντρα και την γυναίκα και όλα αυτά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, προσαρμοσμένες στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

damian1

Ο Damiano για μία ακόμα φορά φρόντισε ώστε κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφη και ξεχωριστή και προτείνει για το φθινόπωρο του 2020:

 • μονόχρωμα φορέματα σε ζωηρές και γήινες αποχρώσεις, επιμελώς στολισμένα για μοναδικές εμφανίσεις,

 • σακάκια-μαντό, απαραίτητα για αυτή την εποχή που δροσίζει, για απογευματινές και βραδινές εκδηλώσεις,

 • αέρινες πουκαμίσες σεταρισμένες με παντελόνι περίτεχνα κεντημένο με πέτρες,

 • κουστούμι με σακάκι και παντελόνι, το απόλυτο must της φετινής χρονιάς, που δεν πρέπει να λείπει από καμία γκαρνταρόμπα.

Διαχρονικό και κομψό ντύσιμο, για κάθε σύγχρονη γυναίκα που θέλει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της. Όλα, μοναδικές επιλογές που καλύπτουν το δραστήριο πρόγραμμα της πολυάσχολης γυναίκας, που είναι όμως πάντα κομψή και ξεχωριστή.

 

 

 

Για τον άντρα ο Damiano προτείνει καλοραμμένα πρωινά, απογευματινά και βραδινά σακάκια και κουστούμια, που τονίζουν τον χαρακτήρα και του προσφέρουν παράλληλα την άψογη εφαρμογή στο σωματότυπό του.

 

Ελάτε στο ατελιέ του Damiano Milano στη Βάρη, Βάρης – Κορωπίου 188 & Τσίλλερ, να μιλήσετε με τον Damiano για τις ενδυματολογικές σας ανάγκες και εκείνος να σας προτείνει και να σχεδιάσει δημιουργίες που θα καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες για κάθε περίσταση για όλες σας τις δραστηριότητες.

Η προσεγμένη εμφάνιση είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, όπως επίσης και η προσιτή πολυτέλεια!

PHOTO 13

Βάρης – Κορωπίου 188 & Τσίλλερ

Τηλ. 210 965 3583

Web: https://exclusivedress.com/

Email: damiano.milano@outlook.com.gr

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας :Αντώνης Κοκολάκης

 

Array