Please enable JS

Δημήτρης Βοζαΐτης: Το μεγαλύτερο αγαθό, η υγεία, χρησιμοποιείται, ως μέσο για τα εκάστοτε συμφέροντα.

Μίλησέ μας για το τελευταίο σου τραγούδι με την Σοφία Βόσσου.

Μια υπέροχη μπαλάντα με μοναδικές διφωνίες της Σοφίας, σε μουσική του συνθέτη και πιανίστα Φώτη Ματζαρίδη και του στιχουργού Στράτου Αλημπατέ. Η συμμετοχή της Σοφίας Βόσσου ήταν και η αφορμή που δημιουργήθηκε αυτό τραγούδι. Θέλαμε και πόσο μάλλον εγώ, να έχουμε στο δυναμικό μας μια συνεργασία με μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες στο χώρο και η Σοφία είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που εμπιστεύεται τη νέα γενιά και βοηθάει μέσα από την καρδιά της. Πέραν των γνώσεών της στη μουσική και το τραγούδι, η εμπιστοσύνη αυτή είναι και λόγος που την έχω επιλέξει για δασκάλα μου.

Τι νοιώθεις για όλη αυτή την εξέλιξη στο #metoo στην χώρα μας;

Είναι μια ευκαιρία να «καθαρίσει» λίγο το τοπίο από την οποιαδήποτε συμπεριφορά που καταλύει την ψυχική δύναμη και καταστρέφει τα όνειρα και δυστυχώς πολλές φορές τις ζωές των ανθρώπων. Στην Ελλάδα έπρεπε να ξεκινήσει από το χώρο των «αναγνωρίσιμων» για να πάρει έκταση, απλά ευελπιστώ να μην γίνεται προς τα εκάστοτε συμφέροντα και τέρψιν της τηλεθέασης. Ελπίζω στο ξεκαθάρισμα αυτό σε όλους τους χώρους είτε του θεάτρου είτε της μουσικής είτε της τηλεόρασης, ώστε να δοθεί μια ευκαιρία και στον υπόλοιπο κόσμο να μιλήσει (και στις αρχές να ακούσουν) ο οποίος δέχεται όλες αυτές τις συμπεριφορές είτε μέσα στην οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο, είτε στο εργασιακό περιβάλλον.

Τι πιστεύεις για την υγειονομική και την νέα οικονομική κρίση που περνάει η ανθρωπότητα;

Είναι μια σκοτεινή περίοδος ξανά για την ανθρωπότητα. Το μεγαλύτερο αγαθό όλων η υγεία, χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά στην ιστορία της, ως μέσο για τα εκάστοτε συμφέροντα των οποιοδήποτε μπορούν να επωφεληθούν. Σε μια χώρα που η οικογένεια παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στις ζωές μας, θα συναινούσαμε στα οποιαδήποτε μέτρα για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε και αυτό οι αρχές το γνωρίζουν.

Δημήτρης Βοζαΐτης – Μπες Μες Στην Καρδιά Μου (Official Lyric Video)

 


Πιστεύεις και ναι γιατί ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο τον φόβο;

Ο άνθρωπος με την επιβολή του φόβου παύει να είναι ο εαυτός του και υιοθετεί απολύτως τον τύπο της προσωπικότητας που του επιβάλλουν τα πολιτιστικά πρότυπα, η κοινή γνώμη και η κοινή λογική. Ο λαός μας λέει ότι «όποιο πρόβατο φεύγει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος» οπότε ο φόβος φυλάει τα έρμα.

vozaitis3


Τι μουσική επιλέγεις να ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Ακούω πολλά ήδη αναλόγως την διάθεσή μου. Πάντα είχα μια παραπάνω έφεση προς τις μπαλάντες και τις επιβλητικές ερμηνείες των divas του εξωτερικού (Celine Dion, Whitney Houston, Christina Aguilera κλπ) αλλά και των κλασσικών όπως ο Frank Sinatra.

Πώς νομίζεις ότι μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά ένας μουσικός στη σημερινή εποχή, άσχετα με την υγειονομική κρίση;

Το μέλλον της σταδιοδρομίας ενός μουσικού είναι το διαδίκτυο. Το μονοπώλιο του Youtube στην βιομηχανία της μουσικής. Το δύσκολο πάντα είναι να καταφέρεις να « ακουστείς» στο τσουνάμι των αναρτήσεων. Το να καταφέρεις να ξεχωρίσεις και να αποκατασταθείς μόνο σε αυτό είναι από την άλλη ένα θέμα πολλών συγκυριών όπως των γνωριμιών, των χρημάτων και φυσικά της τύχης.

Δημήτρης Βοζαΐτης – Σιωπή | Dimitris Vozaitis – Siopi (Official Lyric Video HQ)

 

 

vozaitis5

Array