Please enable JS

Ελπίδα Γαδ: Πιστεύω ότι η κατάσταση με τον covid θα αφήσει κληρονομιά μεγάλες αλλαγές γιατί θα έχουν συμβεί ανατρεπτικά πράγματα.

Μίλησέ μας για την νέο σου τραγούδι.

Το κομμάτι αυτό, δημιουργήθηκε κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πρώτης καραντίνας, για να δει το φως του ήλιου στην διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, αδιαφορώντας αν θα υπάρξει τρίτη, με μόνο όπλο στην φαρέτρα του, τις χρωματιστές σκέψεις και τον γαλάζιο ουρανό. Δηλαδή, είναι αυτό που ακριβώς ένιωσα, και πιστεύω εκφράζει πολύ κόσμο του τελευταίους μήνες, μια επιθυμία να τελειώσει γρήγορα αυτό που ζούμε, για να βγούμε πάλι έξω στον κόσμο, αλλά όχι με στενάχωρο ύφος ή με τόνο απελπισίας. Με όμορφα συναισθήματα και μια σιγουριά, ότι όλο αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Το πολύ σημαντικό σε όλο αυτό το εγχείρημα, είναι ότι η κατάσταση της καραντίνας, επηρέασε τις συνθήκες ηχογράφησης και επεξεργασίας του κομματιού. Έτσι, αναγκαστήκαμε να ηχογραφήσουμε σε τρία διαφορετικά μέρη και στούντιο της Ελλάδας, στην Σύρο, την Καλαμάτα και την Αθήνα, πράγμα το οποίο θα ήταν ανέφικτο αν όλοι αυτοί οι συνεργάτες δεν ήταν ταλαντούχα παιδιά και εξαιρετικοί επαγγελματίες! Γι’ αυτό και το κομμάτι μας, είναι κάπως ‘Διαστουντιακό’ όπως μ’αρέσει να λέω!

Τι νιώθεις για όλη αυτή την εξέλιξη στο #metoo στην χώρα μας;

Νιώθω πως είναι μια κατάσταση που υπέβοσκε πολύ καιρό, και απλά τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα και να αρχίσει μια εξυγίανση σε όλους τους χώρους, γιατί φυσικά δεν μιλάμε μόνο για τον χώρο του θεάτρου ή του αθλητισμού, σε όλους τους χώρους υπάρχουν δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις. Και γιατί τώρα; Γιατί τώρα ‘αναγκαζόμαστε’, εδώ και ένα χρόνο, να περάσουμε πολύ χρόνο με τον εαυτό μας, να τα βάλουμε σε μια τάξη μέσα μας, να παλέψουμε με τους δαίμονες μας και να τακτοποιήσουμε τα θέματα ηθικής μέσα μας.

 elpida2

Τι πιστεύεις για την υγειονομική και την νέα οικονομική κρίση που περνάει η ανθρωπότητα;

Πιστεύω ακράδαντα, ότι όλη αυτή η κατάσταση με τον covid, σίγουρα θα αφήσει κληρονομιά μεγάλες αλλαγές, που όμως θα είναι προς όφελος μας. Εννοώ, ότι έτσι και αλλιώς έχουν συμβεί πολύ ανατρεπτικά πράγματα, και πιστεύω θα δούμε και άλλες μικρές και μεγάλες ανατροπές. Καταρχάς, θα εκτιμήσουμε περισσότερο ελευθερίες και πράγματα που είχαμε πριν ως δεδομένα, θα εκτιμήσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, την υγεία, τον χώρο μας, που σίγουρα όλοι μπήκαμε στην διαδικασία να τον προσέξουμε λίγο παραπάνω τον τελευταίο καιρό. Επίσης, βλέπουμε ότι η κοινωνία μας αρχίζει και έχει μηδενική ανοχή σε θέματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η λεκτική βία, οι φυλετικές διακρίσεις, ο ρατσισμός και αυτό ήταν η στιγμή επιτέλους να συμβεί, έφτασε η ώρα του εκσυγχρονισμού .


Τι μουσική επιλέγεις να ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Μπορεί να ακούσω πολλά διαφορετικά ήδη μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Από κλασσική μουσική, μέχρι ισπανικά, ιταλικά και αγγλικά τραγούδια. Από ελληνικά έντεχνα ποπ ροκ, μέχρι και παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο φυσικά, λόγω καταγωγής μου. Εξαρτάται από την ώρα της ημέρας που θα με πετύχεις και ανάλογα την διάθεση!

elpida3
Πώς νομίζεις ότι μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά ένας μουσικός στη σημερινή εποχή, άσχετα με την υγειονομική κρίση;

Ένα πολύ βασικό θέμα, είναι το πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο κάθε μουσικός. Εννοώ το πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει, ώστε να έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα πρέπει να δουλέψει πολύ για αυτό που θέλει να πετύχει, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω του. Θα πρέπει να προσπαθεί συνεχώς για βελτίωση και φρέσκες ιδέες, να έχει μια συνέπεια το ‘προϊόν’ του (σκηνική παρουσία, φωνή, εμφάνιση, τραγούδια) και από εκεί και πέρα όλα είναι εφικτά. Εξαρτάται, αν θέλεις να δουλέψεις σε μαγαζί, αν θέλεις να γράφεις μουσική για κινηματογράφο, αν θέλεις να κάνεις κάποιες συναυλίες τον χρόνο ή αν θέλεις να δουλέψεις στην τηλεόραση ας πούμε. Σίγουρα βέβαια, και ο παράγοντας τύχη και γνωριμία, παίζουν ένα πολύ μεγάλο ρόλο στην δουλειά μας. Επειδή όμως η τύχη ευνοεί του τολμηρούς, όσο πιο πολύ έχεις δουλέψει για αυτό που αγαπάς, τόσες και οι πιθανότητες να σου ανοιχτούν περισσότεροι δρόμοι μπροστά σου! Διέξοδοι υπάρχουν, απλά η υγειονομική κρίση νομίζω θα φέρει και ένα είδους ‘ξεσκαρτάρισμα’ και στο τέλος, θα επιβιώσουν οι ικανότεροι.

Πληροφορίες για το νεο single στο  παρακάτω link:

Η Ελπίδα Γαδ μας καλεί να πιαστούμε «Χέρι με Χέρι» με το νέο της single

 

elpida4