Please enable JS

Μυρτώ Γκόνη: H ηρωίδα μου είναι μια γυναίκα που ζει συγχρονισμένη με την εποχή της.

Έπιμέλεια συνέντευξης Φένια Αποστόλου

Συστήστε μας την Τάνια από το Hotel Marina:
Η Τάνια είναι μια νέα γυναίκα μορφωμένη, με αισθητική και ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ. Ερωτεύτηκε τον καθηγητή της από την Καλών Τεχνών και είναι παντρεμένη μαζί του 15 χρόνια. Είναι το δεξί του χέρι δουλεύει μαζί του στις δικές του εκθέσεις σε όλο τον κόσμο αλλά η ίδια δεν κατάφερε ποτέ ή δεν ασχολήθηκε ποτέ να κυνηγήσει τα δικά της όνειρα. Εχει μια μεγάλη και βαθιά αγάπη για τον σύζυγό της την οποία έχει πληρώσει με μεγάλο προσωπικό κόστος. Με μεγαλύτερο αυτό της ατεκνίας, καθώς δεν κατάφερε μαζί του να κάνει παιδιά κάτι που η ίδια το ήθελε πολύ.

 

Η ηρωίδα σας ζει κάτω από τη σκιά του συζύγου της επαγγελματικά παρ’ όλα αυτά είναι και η μάνατζερ του. Πόσο δύσκολο είναι για ένα ζευγάρι να έχει και επαγγελματική σχέση;
Δεν είναι κάτι που έχω βιώσει στην προσωπική μου ζωή ώστε να μπορώ να μιλώ με βεβαιότητα γιατί η αλήθεια είναι ότι πολύ συνειδητά το αποφεύγω. Υποθέτω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο ο θαυμασμός και η εκτίμηση του ενός για τον άλλον, σε μία τέτοια συνθήκη να μην μετατραπεί σε ανταγωνισμό και ματαίωση του εαυτόυ μας ως προβολή μέσα από τον άλλον άνθρωπο. Ειδικά σε ανταγωνιστικά πεδία όπως είναι τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα θέλει προσοχή να αποταυτιστείς απο την εικόνα του άλλου.

hotel3

Τι ακριβώς ψάχνετε σαν ζευγάρι και επιστρέφετε μετά από χρόνια στο Hotel Marina;
Το ζευγάρι, κυρίως μετά από προτροπή του Χρήστου, επιστρέφει για ν’ αναβιώσει τις παλιές στιγμές έρωτα που ζούσε όταν το ξενοδοχείο λειτουργούσε με όρους ημιδιαμονής. Στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι η Τάνια είχε κάποια τέτοια ανάγκη αλλά αφουγκράζεται και σέβεται την αγωνία του συντρόφου της.

Η Τάνια είναι μια γυναίκα που δεν έγινε ποτέ μάνα. Η στέρηση αυτής της χαράς την πληγώνει ή της ενισχύει τον μποέμ τρόπο ζωής που φαίνεται να πρεσβεύουν εκείνη και ο σύζυγος της ;
Είναι μια γυναίκα που ζει συγχρονισμένη με την εποχή της. Η Τάνια έχει αναπτύξει την ικανότητα της διάκρισης μεταξύ του τί περνάει από το χέρι της και τί όχι. Είναι ένας πρακτικός άνθρωπος που φυσικά πληγώθηκε από την ματαίωση αυτής της επιθυμίας αλλά αυτό δεν την κατέβαλε ούτε της στέρησε την χαρά να ζήσει μια γεμάτη ζωή, έστω και χωρίς αυτό το παιδί.

hotel2

Η συνάντηση της με μια τρανς γυναίκα τη Βανέσα σηματοδοτεί κάτι νέο στον τρόπο σκέψης της;
Η Τάνια με τα χρόνια απομακρύνθηκε από τον μποέμ τρόπο ζώης του παρελθόντος και συντηρητικοποιήθηκε μέσα στο αστικό της περιβάλλον. Στην Βανέσα βλέπει έναν άνθρωπο που παίρνει την ευθύνη των πράξεων της, το κόστος των επιλογών της, και έχει το θάρρος να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό ελεύθερα. Λειτουργεί εμπνευστικά για εκείνη και γι ́αυτό είναι το πρόσωπο απ’ όλο το ξενοδοχείο που την ελκύει αυτόματα και της διεγείρει το ενδιαφέρον και τις αισθήσεις.

Τι συμβολίζει για την Τάνια το ̈Batida de coco ̈;
Είναι σαν να διοχετεύει τον πόνο της και να τον σκορπά σε χαρτόπεμο. Διασκεδάζει την θλίψη και χαρίζει τα ρέστα της με αυτό το τραγουδάκι.

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

hotel1

Array