Please enable JS

Η Έλλη Ταμπάκη και το «Χρυσόψαρο»!

Η παράσταση «Το Χρυσόψαρο», μια σουρεαλιστική κωμωδία του Δημήτρη Νταούλη,παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Μπιπ στην Κυψέλη.

Έξι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα αστυνομικό τμήμα για να εξιχνιάσουν μαζί με τον αστυνόμο την υπόθεση απαγωγής ή κλοπής ή εξαφάνισης ενός χρυσόψαρου.

«Το χρυσόψαρο» του Δημήτρη Νταούλη είναι ένα έργο για την ελευθερία. Μια σουρεαλιστική κωμωδία με πολλές ανατροπές, που έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Εμείς μιλήσαμε με την Έλλη Ταμπάκη, η οποία πέρα από την κίνηση συνυπογράφει με τον Δημήτρη Νταούλη και τη σκηνοθεσία της απολαυστικής παράστασης.

elli3

Συστήσου μας, πες μας δύο λόγια για σένα;

Είμαι από Θεσσαλονίκη,εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Μόλις τελείωσα το λύκειο,πήγα στην Κομοτηνή όπου και σπούδασα στο τ.ε.φ.α.α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφοίτησα και έδωσα εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου και πέρασα οπότε και κατέβηκα στην Αθήνα για να σπουδάσω υποκριτική στη σχολή του Διαμαντόπουλου,  Ίασμος. Δούλεψα ως ηθοποιός ενώ παράλληλα ασχολήθηκα πολύ με το σωματικό θέατρο κάνοντας παράλληλα χορό και παρακολουθώντας σεμινάρια και εδώ και στο εξωτερικό.

Πώς προέκυψε το “Χρυσοψαρο”;

Το “χρυσόψαρο”προέκυψε από τύχη.

Πες μας δύο λόγια για το έργο.

Είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία,μια πραγματικότητα μέσα στην υπαρκτή πραγματικότητα ενός κανονικού ανθρώπου. Ενας σουρεαλισμός που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα που ζούμε ίσως όλοι μας σε στιγμές στην καθημερινότητα μας ή που ίσως να συμβαίνει σε στιγμές και πάλι μέσα στο κεφάλι

Αγαπημένη ατάκα;

Η κυρία φαίνεται να έχει πάθει κάτι τρομερό.

Στη σκηνή του ΜΠΙΠ βλέπουμε επτά ηθοποιούς πόσο δύσκολο ήταν να τους τοποθετήσετε στον χώρο;

Το να παρακολουθείς επτά ηθοποιούς πάνω σε μια σκηνή όπως είναι αυτή του θεάτρου Μπιπ έχει πολύ να κάνει με την καλή θέληση όλων και τη συνεργασία που ήταν αρμονική. Φυσικα από εκεί και πέρα έχει επίσης να κάνει με την αντίληψη,τη δομή του έργου και τη γεωμετρία. Προσωπικά μου αρέσει πολύ να βλέπω να δημιουργούνται σχήματα με τα σώματα των ηθοποιών και οι συνεργάτες μου ήταν και δημιουργικοί και ευφάνταστοι οπότε δουλεύοντας παρέα νομίζω πως το καταφέραμε.

Γιατί αξίζει να δει κάποιος την παράσταση;

Αξίζει να δει κάποιος αυτή τη δουλειά γιατί προσφέρει μια γκάμα εικόνων και συναισθημάτων που καταφέρνει νομίζω να ταξιδέψει τον κάθε θεατή.

Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες;

Για τη νέα χρονιά εύχομαι υγεία, αστείρευτη αγάπη στις σχέσεις που δημιουργούμε και φυσικά και για ότι κάνουμε, αρμονία και ισορροπία.

elli

Κείμενο: Δημήτρης Νταούλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νταούλης, Έλλη Ταμπάκη
Επιμέλεια Κίνησης: Έλλη Ταμπάκη.
Μουσική: Λένα Σέρρα.
Σκηνικά – Κοστούμια: Δώρα Πανταζοπούλου.
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες-Βίντεο: Άρης Γεωργίου.
Οργάνωση Παραγωγής: Δώρα Πανταζοπούλου.
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν, καταθέτουν, τραγουδούν: (Με σειρά εμφάνισης) Δημήτρης Μπούρας, Γιώργος Ημέρης, Δώρα Πανταζοπούλου, Βερόνικα Μπακόλα, Ανδριανή Κυλάφη, Σάββας Βασιλειάδης, Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου.

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12 € κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)

Από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 4 Φεβρουαρίου (εκτός από 31/12)

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

elli2

Θέατρο ΜΠΙΠ

Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη
τηλέφωνο κρατήσεων: 2130344074

Array