Please enable JS

Η Ιωάννα Πηλιχού μας μιλά για τον Συλλέκτη

Τι σκέφτηκες, τι ένιωσες όταν σου πρότεινε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν να παίξεις στον Συλλέκτη;


Το έργο μού το πρότειναν μαζί ο Αργύρης και ο Αλέξανδρος για να το κάνουμε. Διαβάζοντας το συγκλονίστηκα με το θέμα γιατί όταν έχεις να κάνεις με κάτι τόσο άκρως ρεαλιστικό(μία απαγωγή) κάτι που μπορεί να έχεις μόνο ακουστά αλλά που  μπορεί να συμβεί στη ζωή,ξαφνικά μπορεί να αποκτήσεις ταύτιση, ακριβώς γιατί  είναι  σύγχρονο. Δεν είναι λοιπόν κάτι μακρινό. Το βρήκα τρομερό σαν έργο. Με τον Αργύρη είχαμε ξανασυνεργαστεί και ήξερα πόσο εξαιρετικός ηθοποιός είναι έτσι κι αλλιώς. Και ήθελα πάρα πολύ να ξαναδουλέψω μαζί του.
Με τον Αλέξανδρο ήταν η πρώτη φορά που δουλέψαμε μαζί και αυτό που λέω τώρα πια, είναι ότι εύχομαι να τον φέρνει το σύμπαν συνέχεια μπροστά μου και να δουλεύω μαζί του μόνιμα. Έχει ένα άστρο πάνω από το κεφάλι του. Αυτό που κάνει είναι μαγικό. Το πώς δουλεύει ένα έργο. Τι ανάλυση κάνει στους ρόλους. Πώς σε κατευθύνει.  Πόσο ωραία εισπράττει αυτό που έχεις εσύ να δώσεις και το εντάσσει μέσα Σε αυτό που έχει φανταστεί. Δηλαδή γίνεται ένα απίστευτο πάντρεμα. Οι εικόνες που δημιουργεί είναι μαγικές. Είναι υπέροχος. Η δουλειά αυτή είναι συγκλονιστική και για μένα που συμμετέχω. Αισθάνομαι  ότι αν πήγαινα  να δω αυτή τη δουλειά με τον Αργύρη και δεν συμμετείχα θα ζήλευα με την καλή έννοια.
Είναι μαγικό αυτό που έχει κάνει για μας ο Αλέξανδρος. Το πόσο ωραία μας έχει δέσει.

Πώς αισθάνεσαι που παίζεις με τον Αργύρη;


Καταρχάς τον Αργύρη τον θαυμάζω. Είναι ένα υπερταλαντούχο πλάσμα. Πολύ δουλευταράς. Μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι που δουλεύουνε με την ψυχή τους, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπάνε. Και φαίνεται αυτό το πράγμα. Είναι πάρα πολύ θετικός συνάδελφος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο που κάνει αυτή τη δουλειά, δεν το βλέπεις πάντα. Έχοντας δουλέψει ξανά μαζί  στο  μιούζικαλ “Άννι” κάναμε το ζευγάρι. Στον Αργύρη μου αρέσει κάτι πάρα πολύ,σου αφήνει το χώρο να κάνεις κάτι παραπάνω. Ποτέ δεν σε κόβει, δεν σε εγκλωβίζει. Παίρνει αυτό που του δίνεις  και προσθέτει κι αυτός. Κι έτσι είχε γίνει στο μιούζικαλ‘Αννι” και προσθέταμε και οι δυο μας πολύ ωραία πράγματα πάνω στους ρόλους μας. Αυτό είναι μαγικό πράγμα να το βρεις σε έναν συνάδελφο. Να μην σε επιβουλεύεται. Αυτό που έχει στο μυαλό του είναι να είστε και οι δύο όσο καλύτεροι γίνεται, ώστε η παράσταση να γίνει καλύτερη. Είναι υπέροχο.  

 pilihou1


Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να έρθουμε να δούμε το έργο;


Πρώτα από όλα να πω ότι εμένα ως ηθοποιός αλλά και ως θεατής τέτοιου είδους έργα μου δημιουργούν ερωτήματα. Θέλω ένα έργο να με προβληματίσει, Να με τραβήξει, να μπω μέσα, να νιώθω ότι το παρακολουθώ μέσα από μια κλειδαρότρυπα.
Αυτό όμως που εγώ θα ήθελα να φανεί μέσα από αυτό το έργο είναι η διαδρομή που ακολουθούν οι ήρωες. Από την άποψη του δικού μου ρόλου είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Τι μπορεί να εφεύρει το μυαλό για να μπορέσει να επιβιώσει; Είναι πράγματα που η ηρωίδα ούτε καν φαντάζεται στην αρχή ότι θα τα κάνει. Τι εκπτώσεις μπορεί να κάνει; Πόσο στα άκρα μπορεί να φτάσει;Και τελικά τι μπορεί να συμβεί; Είναι ιντριγκαδόρικο από κάθε άποψη. Επίσης,  θεωρώ ότι πρέπει να δείτε αυτό που έχει κάνει ο  Αργύρης. Μία συγκλονιστική δουλειά πάνω στον ρόλο ενός ανθρώπου που δεν είναι νορμάλ, έχει τα προβλήματα του και ταυτόχρονα με όλο αυτό το πρόβλημα και το αδιανόητο έγκλημα που κάνει καταφέρνει να γίνει αγαπητός. Είναι συγκλονιστικός!

Πληροφορίες για την παράσταση Ο Συλλέκτης στο Θέατρο Αθηνά ΕΔΩ

aggelloupilihou


 

Array