Please enable JS

«Into your Head»: Χοβίκ Καραμπετιάν & Χρύσα Κοτταράκου

Συναντήσαμε  τους ηθοποιούς  Χοβίκ Καραμπετιάν και Χρύσα Κοτταράκου και μας μίλησαν για την μουσικοθεατρική παράσταση τους «Into your Head».

 Χοβίκ:

Το Into your Heads έχει φρεσκαριστεί από κάθε  πλευρά. Νέα διανομή, νέα ματιά στο έργο και φυσικά ανανεωμένη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμα μια φορά συνεργάζομαι την εξαιρετική Χρύσα Κοτταράκου. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσετε την παράσταση και να κρίνετε από μόνοι σας.

  

Χρύσα:

Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, από την στιγμή της γνωριμίας τους μέχρι να πουν ο ένας στον άλλον σ’ αγαπώ. Ο άντρας είναι ένας χύμα τύπος, χαλαρός, τύπου σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Κι εγώ δεν είμαι εγώ. Αυτή η κοπέλα είναι πολύ πιο κυρία  είναι δομημένη η ζωή της, βαρετή, χωρίς εκπλήξεις και γνωρίζει αυτόν, και της παίρνει τα μυαλά το άγνωστο. Είναι η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων.

 

Τι πιστεύετε για την Ελλάδα του σήμερα;

 Χοβίκ: 

Η σημερινή κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια κυνηγά το εύκολο και γρήγορο προσωπικό κέρδος, με αποτέλεσμα να πιστεύει κάθε ψέμα από πολιτικούς και κανάλια και να θυσιάζει πολλά για να το αποκτήσει. Πολύ συχνά θυσιάζει τα παιδία της ή ακόμα και την ανθρωπιά της για αυτόν τον λόγο.

 

Χρύσα: 

Είμαστε η γενιά που είναι όλα εύκολα. Δεν μας χαρακτηρίζει κάτι, ακόμα και  για το ντύσιμο. Κάποτε το ντύσιμο ξεχώριζε τις τάξεις, είχε αξία το τι φορούσες. Τώρα μπορείς να φορέσεις οτιδήποτε δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, ή δεξιός, αριστερός. Είμαστε όλοι ένα ενιαίο περίεργο ότι νάναι. Με έναν τρόπο το  βλέπω σαν κακό, γιατί είναι λες και δεν υπάρχει πια ταυτότητα .

HolyWood Stage

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος

(Πλησίον ΜΕΤΡΟ ‘Άγιος Δημήτριος)

Τηλ. 210 9700418

 

 unnamed

Into your head

της Δήμητρας Στάικου στο HolyWood Stage

Πρεμιέρα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας μποέμ μουσικός που ονειρεύεται επιτυχίες στο YouTube με μια τραπεζική υπάλληλο με μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη;

Το τέταρτο έργο της Δήμητρας Στάικου με τίτλο «Into your head» που ανεβαίνει στο HolyWood Stage καλείται να μας δώσει την απάντηση καθώς παίζοντας με το αιώνιο θέμα της μάχης των φύλων μας βάζει αντιμέτωπους με τη θλιβερή και συνάμα αστεία συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι άλλα λέμε και άλλα σκεφτόμαστε. Και αυτή τη φορά η τεχνική είναι πολύ πρωτότυπη: παράλληλα με τον  κανονικό διάλογο των δύο θεατρικών προσώπων-εραστών, από την πρώτη γνωριμία ως το τέλος του έργου, δύο άλλα πρόσωπα ως φωνές του εσωτερικού εαυτού τους αποκαλύπτουν τις ενδόμυχες σκέψεις τους. Η εξωτερική συνομιλία είναι ρεαλιστική και πεζή, όπως άλλωστε είναι σήμερα ακόμα και ο ερωτικός κώδικας, οι εσωτερικές αποκαλύψεις πολύ ειλικρινέστερες έως κυνικότερες. Ένα έργο που σφυγμομετρά τη γενιά των τριαντάρηδων σήμερα που παραπαίει ανάμεσα στις ευθύνες, το άγχος της κρίσης, τα στερεότυπα που η κοινωνία τους έχει επιβάλλει και το κύκνειο άσμα της παρελθούσας νεότητας. Αν λέγαμε αυτά που σκεφτόμαστε αντί να φοβόμαστε τόσο μήπως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό; Και μήπως το τέλος είναι μια νέα αρχή; Ή όλα είναι απρόβλεπτα; Que sera sera όπως τραγουδά ο πρωταγωνιστής της παράστασης στην αγαπημένη του στην πρώτη τους γνωριμία στο καφέ;

Η παράσταση περιέχει ζωντανή μουσική


Κείμενο-σκηνοθεσία:
Δήμητρα Στάικου

Σκηνικά-Κοστούμια: Στέργιος Μαδέρης

Φωτογράφιση-Τρέιλερ: Πέτρος Λυρώνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέργιος Μαδέρης

Δελτίο τύπου: Κυριακή Πετράκου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Οργάνωση παραγωγής: Στέργιος Μαδέρης

 

Ερμηνεία: Χοβίκ Καραμπετιάν, Χρύσα Κοταράκου, Γιάννης Κότζας

 

Info

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Ημέρες Παραστάσεων:
Από 28 Νοεμβρίου και όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου στις 21.00 στο HolyWood Stage

 

Array