Please enable JS

Nικόλας Λάππας: Είμαι υπέρ στα μέτρα εξαφάνισης του ιού, αλλά είμαι ενάντια στα μέτρα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πως και γιατί ξεκίνησες επαγγελματικά με τη μουσική;

Επαγγελματικά ξεκίνησα με τη μουσική και το τραγούδι σε μικρή ηλικία λόγω του ο πατέρας μου διατηρούσε μουσική σκηνή στην Πάτρα. Η μουσική όμως μπήκε σε πολύ μικρότερη ηλικία στη ζωή μου. Το πως δεν το θυμάμαι. Με θυμάμαι πάντα με τη μουσική σαν ασπίδα μου. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι ο τρόπος που μπορώ να εκφράσω όλα μου τα συναισθήματα στο εκατό τις εκατό 

Ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα;

 Μεγάλωσα στο σπίτι μου με σχεδόν όλα τα ήδη μουσικής. Από ρεμπέτικα μέχρι λαϊκά και ελαφρολαϊκά. Μεγαλώνοντας άρχισα να έχω τα δικά μου ακούσματα κυρίως στην έντεχνη σκηνή αλλά αγαπούσα εξίσου και την ελληνική ροκ σκηνή. 

 

Νικόλας Λάππας | Στη ρωγμή του χρόνου | Official Audio Release©

 

 Mίλησέ μας για την πρώτη σου δουλειά «Στη ρωγμή του χρόνου» και «Ένας δόκιμος στη γέφυρα εν ώρα κινδύνου».

Ήταν η πρώτη μου επαφή με την εταιρία αυτό το τραγούδι και η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Είναι ένα τραγούδι το οποίο αγαπώ από πολύ μικρός και είναι τιμή μου και χαρά μου που το έχω πλέον στο βιογραφικό μου!

Όσο για το «ένας δόκιμος στη γέφυρα εν ώρα κινδύνου» είναι η αγάπη μου. Είναι σε στίχους του ποιητή Νίκου Καββαδία και είμαι περήφανος που έχω κάτι από τον ποιητή που αγαπούσα και αγαπώ. Και φυσικά ευχαριστώ τον Δημήτρη Τσιβούλα για την υπέροχη μουσική που το έντυσε αλλά κι την εταιρία μου spider music που χωρίς αυτή τίποτα δεν θα γινόταν πραγματικότητα.

140101260 3872708332749369 2367294359196196379 n 

Τι πιστεύεις για την υγειονομή και την νέα οικονομική κρίση που περνάει η ανθρωπότητα;

Θα μου επιτρέψετε να έχω ενδοιασμούς για κάποια θέματα. Σίγουρα πιστεύω ότι το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να προσέχουμε αλλά σίγουρα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σαν στοιχείο φόβου προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας προς το χειρότερο. Η κατάσταση αυτή εχει φθείρει τόσο τον οικονομικό τομέα όσο και την ψυχολογική μας κατάσταση. ειδικά για εμάς τους καλλιτέχνες που έχουμε να δουλέψουμε παραπάνω από έναν χρόνο.  

Νικόλας Λάππας – Ένας δόκιμος στη γέφυρα εν ώρα κινδύνου

Πιστεύεις ότι οι κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης χρησιμοποιούν τον φόβο και καταστρατηγούν ανθρώπινα δικαιώματα;

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση βρίσκει ή κατασκευάζει τις αφορμές για να επικρατεί ο φόβος, παίρνοντας μέτρα και νόμους οι οποίοι καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καταργήθηκε το οκτάωρο κάτι που επιτρέπει τους χαμηλότερους μισθούς. Άδιασε πολλές θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ για όλες τις δουλειές γλιτώνοντας έτσι εργατοώρες. Καθιέρωσε την εργασία part time προκειμένου για άλλη μια φορά να υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι με χαμηλότερους μισθούς. Με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία . Δεν θα μιλήσω καν για τη δική μας δουλειά τους καλλιτέχνες που εξαφανιστήκαμε από τον χώρο εργασίας μας χωρίς όμως να έχουμε μια αξιοπρεπή επιδότηση. 

 Σέβομαι ότι το θέμα του ιού αφορά τη δημόσια υγεία και είμαι υπέρ στα μέτρα εξαφάνισης του ιού αλλά είμαι ενάντια στα μέτρα που καταπατούν όποιοδηποτε ανθρώπινο δικαίωμα όπως η εργασία.

140359684 1380148045686087 6299704747517670665 n

 

 Πώς νομίζεις ότι μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά ένας μουσικός στη σημερινή εποχή και ειδικά με την υγειονομική κρίση;

Πλέον πολύ δύσκολα. Άνθρωποι που βιοπορίζονται από τη μουσική και γενικά την τέχνη είναι πολύ δύσκολο γιατί πλέον δεν υπάρχουν δουλειές δεν γίνονται δουλειές. Και λυπάμαι πραγματικά μέσα μου που το κράτος δεν έχει μεριμνήσει σωστά να δώσει και σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν αξιοπρεπώς και βάζω και εμένα μέσα βάζοντας μας σε μια ξεχωριστή κατηγορία που δεν υπάρχουμε πουθενά. 

 

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

https://www.spider-music.com/

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΛΑΠΠΑ

Ο Νικόλας Λάππας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα δώδεκα του είχε την ευκαιρία να τραγουδά καθώς ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης Μουσικής Σκηνής. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στη ρωγμή του χρόνου» των Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη.

Και ένα χρόνο μετά, μας παρουσίασε σε συνεργασία με τον συνθέτη Δημήτρη Τσιβούλα, το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία « Ένας δόκιμος στην γέφυρα εν ώρα κινδύνου».

Ο Νικόλας παρά το νεαρό της ηλικίας του μας έχει εκπλήξει με τις επιλογές που έχει κάνει μουσικά, αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει το καινούργιο του τραγούδι έκπληξη, καθώς επίσης και μια ακόμη διασκευή.

Κυκλοφορούν από την SpiderMusic

Array