Please enable JS

O Ιούλιος – Καίσαρ Αθανασίου μιλάει για τη διαδικτυακή του σειρά με την Μπέσυ Μάλφα.

Γιατί αποφάσισες να γράψεις και να ανεβάσεις μια τηλεοπτική – διαδικτυακή σειρά;

Την ιδέα της σειράς μπορώ να πω ότι την είχα ήδη από τα χρόνια που ήμουν στο σχολεία στο γυμνάσιο. Πήρε όμως σάρκα και οστά στα χρόνια του Πανεπιστημίου. Ήταν μια εσωτερική ανάγκη για δημιουργία και έκφραση. Ηθελα μια δυναμική νεανική σειρά δράσης που να απευθύνεται σε όλους. Ωστόσο ήξερα από την αρχή ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν δύσκολο γιατί θα έπρεπε και να το γράψω και να το σκηνοθετήσω για λόγους κόστους.

 

Ποιο είναι το θέμα που ασχολείται η σειρά;


Το θέμα που πραγματεύεται η σειρά είναι σύνθετο. Αναλυτικότερα ο πρώτος κύκλος επεισοδίων επικεντρώνεται σε έναν φοιτητή τον Alex που προσπαθεί να προστατεύσει τη θεία του από μια συμμορία επικίνδυνων κακοποιών που θέλουν να της πάρουν διαμάντια ανεκτίμητης αξίας τα οποία τα είχε εμπιστευτεί το αφεντικό της. Η συμμορία κάνει τα πάντα όμως για να πάρει αυτά τα πολύτιμα διαμάντια και δεν διστάζει να απειλήσει κι άλλα μέλη της οικογένειας του. Η συνέχεια είναι διαφορετική καθώς εισάγονται νέοι χαρακτήρες που ανατρέπουν τη ροή της ιστορίας. Υπόσχομαι όμως στο κοινό ότι στη συνέχεια θα δει αρκετή δράση και ανατροπές.

iulios2

Με ποιο σκεπτικό αποφάσισες τα περισσότερα γυρίσματα να είναι σε εξωτερικούς χώρους;

Το σκεπτικό μου ήταν η προβολή της χώρας μας. Η όμορφη Ελλάδας μας ήθελα να ήταν στο φόντο αναδεικνύοντας τις φυσικές και αρχαιολογικές μας ομορφιές. Επίσης έχω τις περισσότερες φορές ως πρότυπο ταινίες του Hollywood που βρίθουν εξωτερικών πλάνων. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ζούμε στο ομορφότερο σημείο της Γης. Εχω την υποχρέωση να το αναδείξω έστω μέσα από κάποια πλάνα. Εκανα ιδιαίτερη μελέτη των χώρων και το πώς θα γυριστούν οι σκηνές. Βέβαια κάθε επεισόδια βλέπουμε ότι η τεχνική μας καθώς και η ματια εξελίσσεται και γίνεται διαφορετική.

julioskenntr

Μίλησε μας για την συνεργασία σου με την Μπέσυ Μάλφα.

Με την Μπέσσυ Μάλφα είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν στο video clip του Γιώργου Δούκα «Μετακομίζει η καρδιά μου» και στη θεατρική παράσταση «οι περιπέτειες του Μίνι Μίου» που σκηνοθέτησε η ίδια η Μπέσσυ σε κείμενο Γιώργου Δούκα. Στη διάρκεια λοιπόν των συνεργασιών αυτών είδα τη Μπέσσυ ως την ιδανική για να συνεργαστούμε σε ένα σήριαλ αλλά “Hollywood”. Της πρότεινα λοιπόν το ρόλο της μητέρας μου, που θα είχε στο μέλλον μια δυναμική εξέλιξη. Είδε το υλικό και μου λέει «Μέσα» Η Μπέσσυ Μάλφα είναι για Hollywood τέλος! Είναι μια ευγενική γυναίκα, άριστη επαγγελματίας και πολυτάλαντη. Και βέβαια είναι μέντοράς μου.

JULIUS4

Ο Σπύρος Μπιμπίλας;

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν καθηγητής μου στη δραματική σχολή. Από το πρώτο μάθημα είδα έναν άνθρωπο που αγαπά αυτό που κάνει και κυρίως αγαπάει τους μαθητές τους. Φυσικά κατάλαβε την δική μου αγάπη, ενθουσιασμό και πάθος για το θέατρο και γενικά την υποκριτική και με ξεχώρισε αμέσως. Ετσι τον είχα καλέσει να δει τα πιλοτικά επεισόδια και έμεινε πολύ ενθουσιασμένος και αμέσως του είπα αν θέλει να συνεργαστούμε σε κάτι καινοτόμο που θα είχε έναν χαρακτήρα ναι μεν κωμικό αλλά με μια σκοτεινή πλευρά.Τα υπόλοιπα επι της οθόνης.

Έχεις παίξει και σε σήριαλ στον Alpha. Τι διαφορές πιστεύεις ότι υπάρχουν μεταξύ της συμβατικής τηλεόρασης και της διαδικτυακής;

Πέρυσι ήμουν στον 3ο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «Ελα στη θέση μου» που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο ρόλος μου ήταν ο Θωκ, ένας χάκερ που είχε και σκοτεινό αλλά και κωμικό ύφος. Απέσπασα θετικές κριτικές. Μάλιστα στα social media έχουν δημιουργηθεί ομάδες που κοινοποιούν στιγμιότυπα και φωτογραφίες από τη συμμετοχή μου. Μια υπέροχη συνεργασία σε σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη, Σπύρου Ρασιδάκη και Γεωργίας Ζήση. Οι διαφορές ποικίλλουν. Μια βασική διαφορά είναι το κόστος. Για παράδειγμα μια σκηνή δράσης σε μια σειρά διαδικτύου γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία λόγω συντονισμού ατόμων ή και οχημάτων. Ελπίζω στο μέλλον να δοθούν οικονομικά κίνητρα σε νέους καλλιτέχνες ώστε να υπάρχει ανάπτυξη καθώς οι έλληνες καλλιτέχνες είναι αρκετά ικανοί να συναγωνιστούν εκείνους του εξωτερικού.

Έχεις ασχοληθεί με το θέατρο στην αγγλική γλώσσα. Πως έτυχε να γίνει αυτό και είναι κάτι που το προτιμάς από το θέατρο στην ελληνική;

Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι μέλος του επαγγελματικού θιάσου “English Theatre Club»,το οποίο είναι παράλληλα και θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και για ενήλικες, υπό τη διεύθυνση της Tessa Clark.Πραγματικά είναι κάτι που εκφράζει και το διασκεδάζω καθώς έρχεσαι σε επικοινωνία με παιδιά και εφήβους. Είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση και εμπειρία και θεωρώ ότι εξελίσσομαι μέσα από αυτό. Μου αρέσει που είναι στην αγγλική γλώσσα καθώς έρχομαι σε επαφή με κάποια «γνήσια» αποσπάσματα από μεγάλους συγγραφείς όπως ο Σαιξπηρ και άλλοι πολλοί. Θεωρώ ότι είναι μια διαφορετική λογική και εμπειρία. Δεν υπάρχει θέμα προτίμησης, μου αρέσουν και στις δύο γλώσσες το θέατρο.

Η Ελλάδα και η Γη μπήκαν σε μια περίοδο δοκιμασίας με τον ιό. Τι πιστεύεις ότι θα φέρει στο τέλος όλη αυτή η κατάσταση για τους ανθρώπους και την ζωή μας;

Πράγματι είναι μια δύσκολή περίοδος για όλο τον κόσμο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ψυχραιμία και καθόλου άγχος. Σίγουρα πρέπει να τα δούμε όλα με αισιοδοξία. Δεν μπορώ να προβλέψω ακριβώς τι θα φέρει στους ανθρώπους πάντως ίσως μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να στείλει το μήνυμα σε όλα τα κράτη για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, το οποίο όπως διαπιστώνουμε είναι το πολυτιμότερο αγαθό.
alex photo

Δείτε τα πρώτα επεισόδια της σειράς RAWMANTIC VIEW ΕΔΩ

iulios3

Array