Please enable JS

Ο χορευτής Γιώργος Χατζόπουλος ελπίζει ότι λόγω εγκλεισμού θα κατανοήσουμε την αξία της δουλειάς, της οικογένειας & της φιλίας!

 

Η ενασχόληση σου με την τέχνη του χορού σε έχει προοδεύσει σαν άνθρωπο; Και αν ναι με ποιον τρόπο και σε ποιους τομείς της ζωής σου;

Η ενασχόλησή μου με το χορό θεωρώ πως με έχει προοδεύσει σωματικά αλλά και πνευματικά. Ο χορός για μένα είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τους ανθρώπους με μοναδικό εργαλείο το σώμα. Μου δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψω το κορμί μου, τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, καθώς και άλλες μορφές τέχνης. Είναι σίγουρα για μένα ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης  και είναι κάτι που αγαπώ και το κάνω με ευχαρίστηση. 

Πως λειτουργείς εντός σπιτιού όντας κλεισμένος σχεδόν ένα μήνα;

Προσπαθώ να περνάω την ώρα μου όσο πιο εποικοδομητικά μπορώ και να δραστηριοποιούμαι πάρα τον εγκλεισμό. Μέσα στη μέρα γυμνάζομαι στο δωμάτιο μου η βγαίνω έξω για τρέξιμο. Μια από τις αγαπημένες συνήθειες μου υπό αυτές τις συνθήκες είναι να ζωγραφίζω και να ακούω μουσική. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας επικοινωνώ συχνά με τους φίλους μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Μου αρέσει να παρακολουθώ σειρές στη τηλεόραση και βιντεοπαιχνίδια. Οι δουλειές του σπιτιού και κυρίως το μαγείρεμα αποτελούν Καθημερινή ευχαρίστηση στη καινούργια ρουτίνα.

94240577 901218370320455 6486395331385753600 n

Aπό πότε άρχισες να ασχολείσαι με την ζωγραφική και για ποιον λόγο; Έχεις κάνει μαθήματα;


Όχι δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα σχεδίου. Η ζωγραφική ήταν κάτι που μου άρεσε σε μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως είναι το αγχολυτικό μου. Συνήθως ψάχνω εικόνες που μου δημιουργούν έντονα συναισθήματα και προσπαθώ να της αποτυπώσω στο λευκό χαρτί. Σημαντικός παράγοντας απόδοσης της εικόνας είναι η διάθεση μου εκείνη τη στιγμή. Είναι ξεχωριστός τρόπος έκφρασης για μένα. 

 

xatzoa 2

xatzoa 1

Από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την ζωγραφική και για ποιον λόγο?

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι επαγγελματικές επιλογές έχει ένας άντρας χορευτής στην Ελλάδα;

Οι επαγγελματικές επιλογές για έναν άντρα χορευτή στην Ελλάδα θεωρώ πως είναι περιορισμένες. Σίγουρα υπάρχει ταμπού για ένα άνδρα χορευτή και πόσο μάλλον για τους κλασσικούς χορευτές αν αναλογιστούμε πως δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα ούτως ή άλλως καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές και δεύτερον η νοοτροπία πως ο χορός δεν είναι για άντρες. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης απορροφούν τους χορευτές αφού οι ευκαιρίες να χορέψουν είναι περισσότερες γι αυτό καταφεύγουν στο εξωτερικό. Θεωρώ πως αυτό κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και ο χορός θα αναβαθμιστεί καθώς τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες.

 

xatzo7

 

Mίλησε μας για την εμπειρία σου στην Βουλγαρία.


Δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου να πάω εξωτερικό. Ωστόσο τελειώνοντας τις σπουδές μου ήθελα να εργαστώ άμεσα σε κάποιο θέατρο γι αυτό και έκανα οντισιόν στην όπερα της Σόφιας όπου έγινα δεκτός. Ευτυχώς είχα ανθρώπους που με βοήθησαν να εγκλιματιστώ και δασκάλους και φίλους που με στήριξαν ψυχολογικά. Ο τρόπος ζωής δεν ήταν εύκολος λόγω του χαμηλού μισθού αλλά η χορευτική εμπειρία ήταν τεράστια αφού η ομάδα είχε δυνατό κλασσικό ρεπερτόριο όπου συμμετείχα σε όλα ως corps de ballets. Κάθε μήνα γινόντουσαν πολλές παραστάσεις και αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε να εξοικειωθώ με τη σκηνή καλύτερα. Ήταν μεγάλη εμπειρία γιατί με ωρίμασε σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη.

Πώς ήταν η εμπειρία σου στην ¨Λίμνη των Κύκνων¨ του Κωνσταντίνου Ρήγου με τα απανωτά sold out και πέρισι και φέτος;

Η Λίμνη των κύκνων του Κωνσταντίνου Ρήγου ήταν μια παράσταση με διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την κλασσική εκδοχή του έργου. Τα κουστούμια, τα σκηνικά ,η χορογραφία και η σκηνοθεσία είχαν την πρόθεση να σου πουν μια κλασσική ιστορία αλλά με πιο καινοτόμες ιδέες. Έχοντας στο μυαλό μου την εκδοχή αυτή θα έλεγα πως ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν χορογράφοι που αναβιώνουν κλασσικά έργα πειραματιζοντας και δημιουργώντας διαφορετικά ερεθίσματα στους ερμηνευτές και στους θεατές. 

xatzo8

Ετοιμάζατε για φέτος μια νέα παραγωγή “Δον Κιχώτης”. Ποια ήταν η συμμετοχή σου σε αυτήν;

Η συμμετοχή μου στην παράσταση Δον Κιχώτης του χορογράφου Thiago Bordin ήταν στην Seguidilla που ειναι ομαδικοί χοροί με κλασσική κινησιολογία περιέχοντας το ισπανικό στοιχείο. Ωστόσο ήμουν αναπληρωματικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπαζιλιο που ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στην εξέλιξη μου σαν χορευτή δουλεύοντας αυτό το ρόλο. Πρόκειται για τα πιο απαιτητικά έργα κλασσικού ρεπερτορίου καθως περιεχει δεξιοτεχνικα βήματα, δυναμισμό και είναι πρόκληση για κάθε χορευτή. 

xatzo6

 

Η Ελλάδα και ολόκληρη η Γη μπήκαν σε μια περίοδο δοκιμασίας με τον ιό. Τι πιστεύεις ότι θα φέρει την επομένη μέρα όλη αυτή η κατάσταση για τους ανθρώπους και την ζωή μας;


Πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια που περνά όλος ο κόσμος θα τον κάνει να επανεκτιμήσει και να επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα. Θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την υγεία. Θα μας δώσει το μάθημα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Επίσης απέχοντας από πολλά πράγματα λόγω εγκλεισμού θα κατανοήσουμε την αξία του επαγγέλματός, της οικογένειας, της φιλίας. Ακόμα θα μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους και υπεύθυνους  σε κάθε τομείς της ζωής μας. Σίγουρα θα αλλάξει τη νοοτροπία και τη στάση μας προς τη ζωή. Προς το παρόν ας δούμε τα πλεονεκτήματα της κατάστασης και παραμένοντας αισιόδοξοι θα ξεπεραστεί και αυτό.

Array