Please enable JS

Ο χορεύτης Παναγιώτης Παυλόπουλος μιλά από το Λονδίνο, που κάνει καριέρα.

Σημαντικό είναι να είσαι εκεί που είσαι χαρούμενος και να αφήνεις στην άκρη το τι θα πει ο κόσμος.

Γιατί έφυγες για την Αγγλία πριν 4 χρόνια;

Ήταν κάτι που έτυχε τελείως ευκαιριακά. Μου είχε πει ο καλός μου φίλος και χορευτής Αλέξανδρος Σταυρόπουλος για το JV2, για το οποίο δεν ήξερα.

https://jasminvardimon.com/education/jvc-diploma-jv2/

Όταν μου εξήγησε και το έψαξα, αποφάσισα να πάω για ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο. Εκεί πήρα μία μικρή γεύση για το τι είναι αυτό το πρόγραμμα και αυτή η ομάδα.

Το είδα, μου άρεσε, έδωσα την οντισιόν και πέρασα.

Πήρα την απόφαση να το κάνω και να φύγω γιατί είναι ένα πρόγραμμα που σου προσφέρει και περιοδεία μέσα στη Βρετανία. Οπότε σκέφτηκα ότι ποιος ξέρει αν θα μου ξανατύχει ποτέ στην αρχή της καριέρας μου να κάνω κάτι τέτοιο και μάλιστα στο εξωτερικό. Ήταν φυσικά μία μοναδική εμπειρία και μου άρεσε πολύ και το ρεπερτόριο της ομάδας. Ταυτόχρονα ήθελα να γίνω περισσότερο δημιουργικός στο χοροθέατρο σε συνδυασμό με το σύγχρονο χορό.

pavlopoulos7

Επαγγελματικά είναι καλύτερα στη Βρετανία απ’ ότι εδώ στον χορό;

Σίγουρα είναι καλύτερα γιατί η Αγγλία είναι σαφώς καλύτερη οικονομικά από ότι η Ελλάδα. Μπορεί να δώσει περισσότερες χορηγίες και γενικά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες. Είναι πιο ανοιχτή η αγορά και μπορείς να βρεις περισσότερα πράγματα να κάνεις. Βέβαια το κόστος ζωής είναι μεγαλύτερο και πάλι δυσκολεύεσαι οικονομικά, οπότε πρέπει να βρίσκεις περισσότερες δουλειές. Το να ξέρεις όμως για παράδειγμα κάποιον χορογράφο εκεί, όσον αφορά τη δουλειά μας, δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα γιατί ο καθένας ψάχνει αυτό που εξυπηρετεί το project του. Για αυτό και ποτέ δεν γνωρίζεις σε ποια οντισιόν θα σε πάρουν.

 

pavlopoulos5

Πολύς κόσμος νομίζει ότι οι άντρες χορευτές είναι gay άντρες. Είναι σωστό αυτό;

Όχι. Αυτό είναι μία στερεοτυπική άποψη που έχει σχηματιστεί από τους παλαιότερους στην κοινωνία. Είναι όπως όλα τα άλλα θέματα του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Έχουν σταμπαριστεί από παλαιότερες γενιές. Αλλά και πρακτικά να το δεις φαίνεται ειδικά στις νεότερες γενιές χορευτών, αλλά και γενικά των νεότερων ανθρώπων που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, ότι είναι πολύ περισσότεροι κάθε χρονιά που περνάει οι άντρες χορευτές οι οποίοι είναι straight.

pavlopoylos2

Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί το χειμώνας με την υγειονομική κρίση;

 

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι we’re going to adapt, θα προσαρμοστούμε. Οι Άγγλοι έμειναν στην καραντίνα τέσσερις ολόκληρους μήνες, επομένως υπήρξε πολύς περισσότερος χρόνος ώστε να αναπτυχθεί η έννοια του online σε μαθήματα και γενικότερα online εργασία από το σπίτι. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε online διδασκαλίες και σεμινάρια (στουντιο και online παράλληλα). Με το EQ Dance Co. έχουμε κανει focus για το παρόν στη παράδοση σεμιναρίων και μαθημάτων μέχρι να ξαναπροχωρήσει το πράγμα με το performance. Οργανώνουμε παραστάσεις στο Εδιμβούργο για τον Οκτώβρη του 2021, αλλά μέχρι τότε δε ξέρουμε τι θα συμβεί και πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με την πανδημία. Συνεχίζουμε με αυτή τη γραμμή μέχρι να δούμε τι θα μας πει η Βρετανική κυβέρνηση.

https://www.instagram.com/eqdanceco/?hl=el

Και στην κυρία σχολή που δουλεύω και διδάσκω σε ενήλικες, το City Academy, έχουμε κάνει πρόγραμμα από Ιανουάριο και μετά, για μαθήματα σε studio, έχουμε κάνει κάποια bookings (και για το φθινοπωρινό term), αλλά θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει.

https://www.city-academy.com/dance-classes

Επίσης μόλις ξεκίνησα να διδάσκω σύγχρονο χορό στα έτη μιας επαγγελματικής σχολής στο Slough της Αγγλίας, πράγμα το οποίο με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας outsider να το πω έτσι, κάποιος δηλαδή που δεν έχει σπουδάσει μέσα στην ίδια τη χώρα, να διδάξει σε επαγγελματικές σχολές στο εξωτερικό, καθώς σε πόλεις όπως το Λονδίνο, υπάρχει πολύς ανταγωνισμός και εκεί δε παίζουν οι γνωριμίες. Και θα έλεγα περισσότερο γιατί όταν έχεις άπειρους χορευτές να διαλέξεις θα κοιτάξεις να επιλέξεις αυτόν που έχει τα απαραίτητα skills, θα ειναι συνεργάσιμος και πάνω απ’ όλα θα σ’ εξυπηρετεί στη δουλειά που θα τον βάλεις να κάνει (θα ταιριάζει εννοώ).

http://www.creativeacademy.org

pavlopoulos4

 


Εάν δεν σου πήγαιναν τα πράγματα όπως ήθελες στο Λονδίνο, θα επέστρεφες στην Ελλάδα;

Μπορεί να δοκίμαζα κάποια αλλη χώρα πριν επιστρέψω ή μπορεί και να επέστρεφα Ελλάδα. Δεν έχει νόημα να είσαι κάπου όπου είσαι δυστυχισμένος, μόνο και μόνο για να λες “Α, μένω Λονδίνο και κάνω καριέρα”. Σημαντικό είναι να είσαι εκεί που θες να είσαι, στο μέρος που σε κάνει χαρούμενο, και να αφήνεις στην άκρη το τι θα πει ο κόσμος.


pavlopoulos6