Please enable JS

Πάνος Καρμάτης: Θετική σκέψη, αλλαγή νοοτροπίας & παιδεία θα δώσουν λύση στα σημερινά προβλήματα!

Γιατί αποδέχτηκες την πρόταση του Γιάννη Αιβάζη να παίξεις στην παράσταση;

Αρχικά δεν μου αρεσει πολύ η λέξη «αποδέχτηκα», χωρίς να θέλω να φανώ αγενής διότι θεωρώ ότι σε όλες τις δουλειές σ’ επιλέγει ο παραγωγός ή ο σκηνοθέτης ή και οι δύο επειδή έχουν φανταστεί ότι εσύ εισαι ο καταλληλότερος για τον συγκεκριμένο ρόλο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο ηθοποιός απ την άλλη μερία επιλέγει αν το συγκεκριμένο έργο και ο συγκεκριμένος ρόλος σε συνδιασμό με άλλους παράγοντες είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Συνεπώς στην συγκεκριμένη περιπτωση η Bάσια Παναγοπούλου, ο Γιάννης και εγώ επιλέξαμε να δουλέψουμε μαζί και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Όσον αφορά στον Γιάννη τώρα,π έραν του ότι έχουμε μία φιλία χρόνων και έχουμε δουλέψει και παλαιότερα μαζί, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος (σκηνοθέτης στο συγκεκριμένο έργο), ο οποίος ξέρει ακριβώς τι θέλει και καταφέρνει μ ένα δικό του μοναδικό τρόπο να το βγάζει απ τον εκάστοτε ηθοποιό. Έδωσε μέσω μιας νεανικής και φρέσκιας ματιάς αλλή υπόσταση στο πολύ όμορφο έργο του Doug Lucie και σε μένα την δυνατότητα να ερμηνεύσω έναν ρόλο τον οποίο στην μέχρι τώρα πορεία μου δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω. Με το αποτέλεσμα αυτό λοιπόν δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και νομίζω απαντά στην ερώτηση γιατί «αποδέχτηκα» την πρόταση του Γιάννη.

  karmatis7

Μίλησέ μας για τον δικό σου ρόλο. 

«Έγω είμαι ο Μίκ» όπως λέω και στο trailer. Ένας νεαρός ροκ σταρ με πολλά παθη και μία ζώη γεμάτη, απ’ όλες τις απόψεις,ο οποίος όμως σιγά σιγά αλλάζει και βλέπουμε κάποιες πτυχές του χαρακτήρα του που στα πρώτα λεπτά του έργου δεν φανταζόμαστε ότι μπορεί να έχει. Είναι ένας άνθρωπος ανέμελος, άνετος που δεν μπορεί να μπει σε «καλούπια», αλλά αυτό πολλές φορές αλλάζει στην ζωή, γίνεται να μην αλλάζει στο θέατρο; Η συνέχεια επί σκήνης.

 Τι θα ήθελες να πάρει μαζί του ο θεατής, φεύγοντας από την παράσταση; 

Το έργο του «Κι εγώ σ’ αγαπώ» πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων. Πολλοί μπορεί να δουν δικές τους σχέσεις να διαδραματίζονται πάνω στην σκηνή. Όταν βλέπεις απ’ έξω τέτοιες καταστάσειςτις αντιλαμβάνεσαι καλύτερα, όταν είσαι «μέσα» σε αυτό δυσκολα τις καταλαβαίνεις. Οπότε κάποιος μπορεί να δει καταστάσεις που έχει βιώσει και να ταυτιστεί, κάποιος ένα γεγονός που έχει συμβεί σε κάποιο φίλο του ή ακόμα και καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ο ίδιος στο μέλλον ή και ποτέ στην ζωή του.

karmatis8

 Σε περιόδους κρίσης ο ρατσισμός και ο φασισμός διογκώνεται. Πως πιστεύεις ότι θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις καταστάσεις αυτές; 

Θεωρώ ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός υπαρχούν πάντα το ίδιο. Εμείς απλώς νομίζουμε ότι διογκώνονται διότι σε τέτοιες περιόδους οι άνθρωποι είμαστε μόνιμα σε μία κατάσταση ηττοπάθειας, παραίτησης και δεν βλέπουμε τίποτα το θετικό και κανένα «φώς στην άκρη του τούνελ». Νομίζω ότι η θετική σκέψη πρώτα απ’ όλα, η αλλαγή νοοτροπίας και η παιδεία πάνω απ όλα, που θεωρώ ότι είναι ένα βασικό κομμάτι, θα δώσει λύση σε μία τέτοια κατάσταση.

 karmatis4

 Tι πιστεύεις για την υγειονομική και οικονομική κρίση, στις οποίες έχει ήδη μπει και η χώρα μας;

Η χώρα μας δυστυχώς είναι τα τελευταία χρόνια σε μία τέτοια κατάσταση και φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι. Σίγουρα είναι λυπηρό, αλλά  πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν και χώρες που δεν έχουν ούτε τα βασικά. Κόσμος πεθαίνει απ την πείνα και από αρρώστιες, οι όποιες για μας είναι εύκολα αντιμετωπίσημες. Ζει σε συνθήκες που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε και δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε σε αυτές ούτε λεπτό. Όποτε σε όλο αυτό μπορούμε να δούμε και λίγο την θετική πλευρά, την άλλη όψη του νομίσματος και όχι μόνο την πλευρά που λέει ότι κάποιες άλλες χώρες ζουν την απόλυτη ευμάρια. Υπομονή, προσοχή και φυσικά θετική σκέψη είναι κάποια πράγματα που μπορούν να μας δώσουν κουράγιο και να δούμε θετικά το μέλλον. Κι γω το προσπαθώ δεν σημαίνει ότι το καταφέρνω πάντα, αλλά όσες φορες το έχω καταφέρει έχω νιώσει πολύ όμορφα και πολύ «γεμάτος».

 

karmatis6

 

Πληροφορίες για την παράσταση “Κι εγώ σ’αγαπώ” στο θέατρο Χυτήριο

 

karmatis8

Array