Please enable JS

Ρήγας Σκεπετάρης: Οι κυβερνήσεις σε συνθήκες, όπως οι σημερινές, κινούνται σύμφωνα με το “δόγμα του σοκ”.

Μίλησέ μας για το τι ετοιμάζετε με τους “Φουλ του Ρήγα”;

Μόλις κυκλοφορήσαμε ένα live session στο youtube με την ομάδα των Dozen minds. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη συνεργασία με τα παιδιά και είχε την χρονική ιδιαιτερότητα, ότι αποτυπώσαμε μία live παράσταση, σε μια περίοδο όπου δεν επιτρέπονται οι live παραστάσεις. Ετοιμάζουμε επίσης την κυκλοφορία ενός mini album. Πρόκειται, ίσως για το πιο πλούσιο μίγμα μουσικών ειδών, που έχουμε κυκλοφορήσει ως τώρα.

Φέτος σε είδαμε για πρώτη φορά να εμφανίζεσαι σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι “Άγριες μέλισσες” το “Σχεδόν ενήλικες” και το “Ηλιος”. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Όπως πολύ εύστοχα είπες, ήταν εμπειρία και μάλιστα συσσωρευμένη! Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με ιδιαίτερους και σπουδαίους, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ήρθα σε επαφή με διαφορετικές προσωπικότητες και τεχνικές.

Τι να περιμένουμε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά το επόμενο διάστημα;

Την επόμενη σεζόν, θα είμαι guest σε μία νέα σειρά, σκηνοθεσίας Στάμου Τσάμη. Στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Θοδωρή Βουρνά και μία Αμερικάνικη παραγωγή για το βίο ενός σπουδαίου Έλληνα αθλητή.

Επίσης, στα τέλη του καλοκαιριού ξεκινάμε γυρίσματα στην Κεφαλονιά, για τη νέα ταινία του Μαρίνου Σκλαβουνάκη, με ένα πολύ όμορφο cast.

“Το live session των” Φουλ του Ρήγα” στους Dozen Minds!

Rigass skepetaris2

Πιστεύεις ότι η τέχνη και ειδικά η μουσική, μπορεί να βοηθήσει σε δύσκολες εποχές κρίσεων και πως;

Αυτό είναι αναμφίβολο, αποδεικνύεται ιστορικά και καθημερινά γύρω μας. Η μουσική μπορεί να σε ανεβάσει, να σου δώσει δύναμη, αισιοδοξία, να σε κάνει να χορέψεις ή να κλάψεις.. Η μουσική μπορεί να δημιουργήσει απίστευτες δυναμικές σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Ένα ωραίο δείγμα των δυναμικών αυτών, είναι ότι πριν από συρράξεις, συχνά ακούγονται μουσικές. Mαχητές τραγουδάνε δυνατά όλοι μαζί τον ίδιο σκοπό και χτυπούν με πυγμή τα πόδια τους στο ρυθμό.

Βλέπε “Πεντοζάλι”, ένα υπέροχο Κρητικό και επαναστατικό δημιούργημα!

Τι προτιμάς κινηματογράφο, θέατρο ή τηλεόραση;

Το κάθε ένα έχει τη χάρη του και τις ιδιαιτερότητες του, σημαντικότερο κριτήριο για εμένα, είναι το έργο που παρουσιάζεται και όχι το μέσο.

Τι πιστεύεις ότι θα έρθει μετά την υγειονομική και την νέα οικονομική κρίση που περνάει η ανθρωπότητα στο χώρο της τέχνης;

Τέτοιες συνθήκες σίγουρα δημιουργούν έμπνευση και σίγουρα έχουν δημιουργηθεί πολύ όμορφα πράγματα αυτή την περίοδο. Ελπίζω τα έργα αυτά να αναδειχθούν!

Θεωρείς ότι οι κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης χρησιμοποιούν τον φόβο και επενδύουν σε αυτόν;

Οι κυβερνήσεις σε τέτοιες συνθήκες συνηθίζουν να κινούνται σύμφωνα με το “δόγμα του σόκ”.

Αυτός ο αποκλεισμός της Τέχνης, λόγω της υγειονομικής κρίσης, τι πιστεύεις ότι μπορεί να φέρει για τους καλλιτέχνες;

Η τέχνη είναι ένας από τους βασικούς κλάδους που χτυπήθηκαν σε κάθε έκφανση. Σίγουρα ευθύνεται η υγειονομική κρίση αλλά και κυβερνητικές επιλογές. Δυστυχώς σε αρκετούς καλλιτέχνες οι συνθήκες έφεραν απογοήτευση και ανασφάλεια, τόση που μπορεί ακόμη και να σταματήσουν να παράγουν ή να εξωτερικεύουν το έργο τους.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι και αυτοί που μέσα αυτές τις συνθήκες, με τον τρόπο τους θα αναγεννηθούν!

 

Η σελίδα στο ytube του Ρήγα Σκεπετάρη  

 

Φωτογραφίες: Γεράσιμος Μαυρομάτης
 
Array